Στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Star» για την οικογενειοκρατία επί κυβέρνησης Τσίπρα

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση σήμερα το μεσημέρι για τις πολιτικές εξελίξεις στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων που παρουσίασε η δημοσιογράφος Ελένη Τσαγκά στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Για τις μετατάξεις στη Βουλή και την περίπτωση Χριστοδουλοπούλου:

• Δεν ξέρω κανέναν δικό μας στο Προεδρείο της Βουλής να έκανε μετάταξη συγγενούς του την τελευταία μέρα. Σε μια περίπτωση που έγινε ο συγκεκριμένος δεν τοποθετήθηκε ποτέ ξανά, σε καμία θέση της ΝΔ.

• Με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού δεν απολύθηκε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, δεν διαγράφηκε από το κόμμα. Η ίδια όταν μίλησε ζήτησε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρατήρησα να ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία και το Κοινοβούλιο. Προφανώς είναι ένα κλειστό κύκλωμα και σε αυτό λογοδοτεί ο καθένας.

• Τα περί υποκρισίας της Νέας Δημοκρατίας δεν υφίστανται. Η Νέα Δημοκρατία απλώς κάνει κριτική σε αυτά τα οποία βλέπει. Υποκριτικό είναι ότι μια ομάδα ανθρώπων που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη να αλλάξει τα πάντα, στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα αλλά αντέγραψε στο πολλαπλό όλα τα λάθη της μεταπολίτευσης.

• Δεν ήταν η μόνη μετάταξη, ήταν η μόνη επώνυμη μετάταξη. Ζητήθηκε συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία; Η απάντηση είναι «όχι». Μια μετάταξη κάνατε μόνο; H πραγματικότητα είναι ότι δεν έχετε αφήσει κανένα συγγενικό σας πρόσωπο αδιόριστο.

• Εσείς ο ίδιος κ. Τσίπρα δεν είστε ξάδερφος του Πρωθυπουργού; Πότε εκλεγήκατε και πού; Πόσες ψήφους του Ελληνικού λαού έχετε πάρει; Εσείς διοριστήκατε επειδή είστε ξάδερφος του Πρωθυπουργού. Μπορείτε να μου θυμίσετε ποιος ξάδερφος Πρωθυπουργού της Νέας Δημοκρατίας έχει διοριστεί; Όταν με ρωτάτε ποιο στέλεχος διορίστηκε σας απαντώ: Εσείς ο ίδιος!

• Υπάρχει ένα μη εκλεγμένο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη οπουδήποτε; Πότε εκλεγήκατε, δε μου απαντήσατε. Το επίπεδο της πολιτικής το έριξε η Κυβέρνηση σας και χαμηλότερα απλώς δεν μπορεί να πάει. Κύριε Τσίπρα, είστε συγγενής του Πρωθυπουργού και κατέχετε τη θέση σας επ’ ονόματι της συγγένειας σας με τον Πρωθυπουργό. Δεν εκλεγήκατε από την ελληνικό λαό. Πότε τεθήκατε υπό τη λαϊκή κρίση;

Για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της ΝΔ στις εθνικές εκλογές:

• Νομίζω ότι και οι μετρήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία αυξάνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι βρίσκεται σε τροχιά αυτοδυναμίας. Εκτιμώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει σαφώς το διακύβευμα, εμείς θέλουμε μια καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό, για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Για την οικονομία και την δήλωση του Πρωθυπουργού « μπροστά με εμάς ή πίσω στην λιτότητα»:

• Η καθαρή επιλογή από την ελληνική κοινωνία θα είναι “μπροστά χωρίς εσάς, Γιατί με εσάς δεν υπάρχει μπροστά, υπάρχει μόνο πίσω.

Μετάβαση στο περιεχόμενο