Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97.8 FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα το πρωί σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97.8 FM».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Σχετικά με τις τροπολογίες στη Βουλή, τις μετατάξεις και για το τι μπορεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία ώστε να μην τα ξαναζήσουμε αυτά:

• Στην αντιστοίχιση που κάνετε με τα παλαιότερα χρόνια, θα σας πω ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την ψήφο των πολιτών, δεν τη ζήτησε για να κάνει τα ίδια και χειρότερα. Τη ζήτησε ώστε να σταματήσει αυτά τα πράγματα. Αυτό το οποίο έχει συμβεί εδώ είναι ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει ανοιχτή τη Βουλή όταν δεν έπρεπε. Έπρεπε να την έχει κλείσει από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε και ο ίδιος, έχοντας θέσει “θέμα εμπιστοσύνης”, ότι δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια πέραν των ελάχιστων απαραίτητων. Η Βουλή αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, γιατί έχει διαπιστωθεί δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα, όπως έλεγε παλαιότερα το Σύνταγμα.

• Αντίθετα, η κυβέρνηση κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για να ρυθμίσει τα ρουσφετολογικά της, να καλύψει τους φίλους της και να επιχειρήσει κατά τρόπο ανοίκειο τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Οι περιπτώσεις όπως της κας Χριστοδουλοπούλου απλώς δείχνουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την αθλιότητα του πράγματος.

• Σε παλιούς καιρούς που κυβερνούσαν τα “κακά αστικά κόμματα”, σε αυτές τις περιπτώσεις που κάποιος έκανε κάτι τέτοιο, απομακρυνόταν από τον αρχηγό του κόμματος αμέσως. Θυμίζω την περίπτωση του κ. Τσιτουρίδη ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση για κάτι ελάχιστο σε σχέση με αυτό, για μια μεταγραφή του παιδιού του.

• Αντίθετα η κα Χριστοδουλοπούλου υπερασπίστηκε με απίστευτο τρόπο αυτό που έκανε και δεν έχει αποδοκιμαστεί μέχρι τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλάω για στελέχη, αλλά για το κόμμα, την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Δεν την έχει αποδοκιμάσει κανείς. Το τι έκανε ως άτομο η κα Χριστοδουλοπούλου είναι δικό της θέμα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά είναι απολύτως απαράδεκτα.

Σχετικά με το αν ήρθε ο καιρός να δεσμευτούν τα κόμματα ότι σε προεκλογικό έτος δε θα γίνονται διορισμοί και δε θα δίνονται παροχές:

• Νομίζω ότι σε ένα βαθμό αυτό υπάρχει, αλλά δυστυχώς, όπως ερμηνεύει το υπάρχον καθεστώς αυτή η κυβέρνηση, το πράγμα ξεχειλώνει. Η κινητικότητα στον δημόσιο τομέα είναι ένα θετικό μέτρο καθώς μας επιτρέπει να καλύπτουμε ανάγκες από προσωπικό που περισσεύει. Πού να σκεφτεί ο νομοθέτης ότι θα βρεθούν Υπουργοί και το Προεδρείο της Βουλής να το εκμεταλλευτούν κυριολεκτικά για τα δικά τους παιδιά; Δεν το σκέφτηκε ο νομοθέτης, θεώρησε ότι έχουμε την κοινή ντροπή απέναντι στην κοινωνία.

• Το κράτος βεβαίως πρέπει να λειτουργεί, αλλά δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση. Δεν λειτουργεί για να βολεύει τους ημέτερους και να περνάει διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα ώστε αυτοί που έχουν ήδη κατηγορηθεί για το Μάτι, να μην πάνε φυλακή.

• Επίσης, τι υπονοεί ο Πρωθυπουργός όταν λέει ότι πάμε συντεταγμένα σε εκλογές; Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να πάμε, ως μπουλούκι; Το ότι η χώρα διατηρεί τη συνταγματική τάξη, είναι επίτευγμα του κ. Τσίπρα;

• Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δε δήλωσε ότι αν αποδοκιμαστεί θα φύγει; Το είπε βέβαια γιατί θεωρούσε πως δεν θα αποδοκιμαστεί, αλλά αυτό έγινε και αναγκάστηκε να φύγει ηττημένος. Δεν έχει καμία γενναιότητα, ήττα είναι και είναι ξεκάθαρη.

• Ειλικρινά, είναι μια ακόμη ευκαιρία, αν πούμε ότι όλα αυτά τα απρεπή πράγματα προσβάλλουν την κοινωνία και τον κοινωνικό ιστό, να σταματήσουν μια και καλή. Ίσως και ο Πρωθυπουργός να ζητήσει μια συγγνώμη. Όλα αυτά τα υποκριτικά που λέει δεν καλύπτουν κανέναν.

Για την αλλαγή στον ποινικό κώδικα σχετικά με τις ανθρωποκτονίες εξ’ αμελείας:

• Ο κ. Χαρίτσης απέφυγε να απαντήσει στα προφανή, για τις απαράδεκτες τροπολογίες και τις ποινικές διατάξεις για απαλλαγή ημετέρων. Δεν μου εξήγησε γιατί ο Ποινικός Κώδικας έπρεπε να έχει διάταξη για την οποία η μια υπόθεση μεγάλου αριθμού ανθρωποκτονιών εξ’ αμελείας, θα μπορεί να μην οδηγήσει στη φυλακή κάποιον.

• Για το συγκεκριμένο που σας ρωτάω κ. Χαρίτση, τη διάταξη για την ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας που αφορά στην πραγματικότητα τις υποθέσεις για το Μάτι, επίδικες υποθέσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι αυτό είναι θέληση της Νέα Δημοκρατίας; Κανείς δεν σας είπε να το κάνετε αυτό την τελευταία βδομάδα, όπως και να συμπεριλάβετε τέτοιες διατάξεις! Σας ασκείται σκληρότατη κριτική και βέβαια εκμεταλλεύεστε την τελευταία βδομάδα στην οποία θα ήταν θεσμικά απαράδεκτο να είμαστε στη Βουλή. Προσπαθείτε να περάσετε νύχτα συγκεκριμένες διατάξεις, σας κατονομάζω μία, υπάρχουν και άλλες! Είναι απαράδεκτο αυτό, είναι προφανής η επέμβαση σε υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν και έχουμε 102 θύματα! Και όμως δε ντρέπεται κανείς από την κυβέρνηση που εισηγείται αυτή τη διάταξη! Όπως είπατε σωστά, η ελληνική κοινωνία κρίνει και νομίζω ότι με αυτά που κάνει η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα, βοηθάει πολύ την κοινωνία να έχει μια σαφή άποψη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο