Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Για το γεγονός ότι επί εννέα μήνες δεν λειτουργεί το αναβατόριο για τα άτομα με αναπηρία στον βράχο της Ακρόπολης:

• Είναι απαράδεκτο, όπως απαράδεκτο είναι και το γεγονός ότι ο μηχανισμός δεν λειτουργεί επί εννέα μήνες. Αυτό δείχνει μια διάλυση ενός συγκεκριμένου μηχανισμού, δεν είναι μια συνηθισμένη γραφειοκρατική εμπλοκή. Εννέα μήνες σημαίνει παγερή αδιαφορία.

• Θυμάστε όλοι τη συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, με αφορμή τον κ. Κυμπουρόπουλο; Πρόκειται για πλήρη αδιαφορία σε σημείο περιφρόνησης – γιατί η πλήρης αδιαφορία από ένα σημείο και μετά συνιστά περιφρόνηση – των δικαιωμάτων συνανθρώπων μας που έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Το βλέπετε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο από μια κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι εξ’ ονόματι ανθρώπων που είχαν ελάσσονα δικαιώματα και λιγότερες ευκαιρίες ήρθε στην εξουσία, αλλά σε κάθε ευκαιρία περνάει κάτω από τον πήχη, είτε υβρίζοντας είτε τώρα αδιαφορώντας. Πού; Στον Παρθενώνα! Και όμως, “δεν τρέχει τίποτα”, πάμε έτσι εννέα μήνες.

Για τα όσα συνέβησαν με την κα Χριστοδουλοπούλου και τη “βροχή” τροπολογιών:

• Από όσα είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος κρατάω ότι πρώτον η κινητικότητα είναι κακό πράγμα, δεύτερον ότι φταίει η Νέα Δημοκρατία, τρίτον φταίει η κα Χριστοδουλοπούλου αλλά η κυβέρνηση αντέδρασε με άψογο τρόπο! Αφού λοιπόν όπως λέει ο κ. Θεοχαρόπουλος η κινητικότητα είναι καλό πράγμα και οδηγεί στην αξιοποίηση πόρων του δημοσίου, πρέπει να ισχύει σε όλο το δημόσιο τομέα. Αυτό δεν έγινε για να βολεύουμε ο καθένας το παιδί του, να είμαστε σοβαροί. Επίσης, όταν κάποιος Υπουργός ή κάποιο στέλεχος κάποιου κόμματος υπερέβη τα εσκαμμένα και τα όρια αυτού που θεωρείται ηθικό, διαγράφεται από το κόμμα. Δεν περιμένει ο αρχηγός του κόμματος την επόμενη μέρα, εάν έχει την καλοσύνη, να δηλώσει ευσχήμως και μεγαθύμως ότι δεν θα μπει στο ψηφοδέλτιο. Τι είναι αυτά τα χάλια;

• Αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία φέρνει απίστευτο αριθμό ρουσφετολογικών τροπολογιών. Είναι μια ντροπή. Ρουσφετολογικές ρυθμίσεις οι οποίες αφήνουν ανθρώπους εκτός του ποινικού ελέγχου του κράτους.

• Κατατέθηκαν τέτοιες ρυθμίσεις χτες, ναι ή όχι; Δεν αναφέρομαι στον Ποινικό Κώδικα, συγκεκριμένες ρυθμίσεις Υπουργών που αφήνουν συγκεκριμένες υπηρεσίες εκτός της δυνατότητας του ποινικού ελέγχου; Είναι μια ντροπή αυτό το οποίο γίνεται. Για τη ΡΑΕ κατατέθηκε;

• Η μη ποινική ευθύνη είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του κράτους; Εάν δεν υπάρχει ποινική αξίωση της Πολιτείας, δεν λειτουργεί το κράτος. Περνάτε τροπολογίες για να καλύψετε τα δικά σας στελέχη από την ποινική ευθύνη του κράτους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο