Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Για τις τροπολογίες που φέρνει η Κυβέρνηση στη Βουλή:

• H Κυβέρνηση είναι σε άλλο μήκος κύματος, για να μην πω σε άλλο κόσμο, με αθλιότητα διαρκών τροπολογιών την τελευταία εβδομάδα, που δεν είναι μόνο Υπουργικές είναι και βουλευτικές. Ο καθένας από τον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει όποιο ρουσφέτι θέλει.

• Εάν όλα αυτά ήταν προϊόν σχεδιασμού και έγνοιας για τον πολίτη, ας τα έφερναν με ένα νομοσχέδιο και όχι την παραμονή των εκλογών. Θα το συζητάγαμε όλοι μαζί και θα δημιουργούσαμε αυτό το δίχτυ προστασίας που χρειάζεται.

• Όταν όμως έρχεται μια τροπολογία κάθε μέρα, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι αυτό αφορά τον αδύναμο Έλληνα πολίτη και όχι την εκλογική ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ;

• Είναι αθλιότητα να φέρνουν για ψήφιση τη μη μείωση του αφορολόγητου, τώρα την τελευταία εβδομάδα. Nομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο;

• Δε βοηθούν κανέναν, τον εαυτό τους μόνο θέλουν να διασώσουν. Δεν εξετάζουν ούτε τις οικονομικές συνέπειες ούτε τις δημοσιονομικές αντοχές ούτε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

• Έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μιας κυβέρνησης η οποία απερχόμενη δεν ασχολείται ούτε καν με την υστεροφημία της. Νομίζω όμως ότι η κοινωνία καταλαβαίνει πολύ καλά τι συμβαίνει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο