Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Οικονόμου και Τάκης Χατζής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Σχετικά με το χτεσινό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στο τι συντέλεσε στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας:

• Το αποτέλεσμα ήταν και λίγο καλύτερο από ότι περίμενα. Περίμενα μια ευρεία βέβαια νίκη, όμως το σχεδόν 10% μας χαροποιεί πάρα πολύ. Δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία κατάλαβε πολύ καλά το διακύβευμα των εκλογών.

• Υπάρχουν πράγματα τα οποία συνετέλεσαν θετικά από τη δική μας πλευρά και πράγματα που συνετέλεσαν αρνητικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θετικά είναι ότι η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε καθαρά και ως προς την ευρωπαϊκή διάσταση, πού ανήκει, σε ποια “οικογένεια” ανήκει, τι θα κάνει, τι ελπίζει από τους Ευρωπαίους εταίρους. Είπε καθαρά και τις διαφωνίες της, για να είμαστε ειλικρινείς, και από την άλλη στα εσωτερικά θέματα έχει παρουσιάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα πρόγραμμα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα. Επίσης είπαμε το πώς θα στηρίξουμε τα λαϊκά στρώματα μέσα από μια υγιή οικονομική ανάπτυξη και όχι μέσα από μια επιδοματική πολιτική.

• Απέναντι σε αυτά, βρέθηκε μια φοβερή καταρχήν αλαζονεία. Για αρχή ο Πρωθυπουργός, που δεν ξέρω τι νόμιζε και πώς πίστευε ότι μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Σε αυτό που λέτε κ. Χατζή, ότι μπορεί να είχε πληροφορίες που του έδειχναν μια άλλη εικόνα, πρέπει να έχετε δίκιο γιατί ο τρόπος που πολιτεύτηκε γενικά – τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό – είναι απίστευτος. Να σας πάρω μια σωρεία θεμάτων όπως για παράδειγμα το θέμα με το κότερο. Εγώ δεν δαιμονοποιώ τίποτα αλλά ήταν τρόπος αυτός που το αντιμετώπισε; Το θέμα της απίστευτης όξυνσης, το θέμα του Κουφοντίνα, το θέμα του “Ρουβίκωνα” κλπ. Δηλαδή πήγε να μας πείσει ότι όλα αυτά είναι αποδεκτά;

Για το αν πέρα από τα παραπάνω, έπαιξε ρόλο και τα όσα συνέβησαν με τον κ. Πολάκη:

• Εγώ λέω πάντα ότι δεν καταλογίζω το ζήτημα στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε περί τίνος πρόκειται. Μας το έχει εξηγήσει ο άνθρωπος με τον πιο καθαρό τρόπο. Ποιος αποδέχεται αυτό τον τρόπο συμπεριφοράς του Υπουργού του; Ποιος τη νομιμοποιεί; Ποιος μετατρέπει ολόκληρη κυβέρνηση σε αυτόκλητο υποστηρικτή τέτοιων συμπεριφορών; Ο κ. Τσίπρας είναι ο υπεύθυνος και τον κ. Τσίπρα αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός. Και για τα κότερα, και για το θέμα Πετσίτη, υπάρχει μια ατελείωτη σειρά γεγονότων όπου επέδειξε απόλυτη περιφρόνηση στο κοινό αίσθημα και με ύβρεις προς την αντιπολίτευση, όταν τολμούσε να ρωτήσει το αυτονόητο, όπως τι γυρεύουν κρατικά στελέχη με αεροσκάφη στη Βενεζουέλα. Αυτά όλα, μια κοινωνία καθημαγμένη από την κρίση και κουρασμένη δεν μπορεί να τα αντέξει.

Για την προτροπή του κ. Χατζή να μην υπάρξουν φαινόμενα αλαζονείας στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών:

• Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το 100% των στελεχών, αλλά νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες επέδειξε έναν εξαιρετικό τρόπο συμπεριφοράς. Έδειξε μια σεμνότητα, μια νηφαλιότητα και αν μου επιτρέπεται αυτό να το βάλω απέναντι σε μια συμπεριφορά του κυβερνώντος κόμματος που κατηγορεί τον ελληνικό λαό που δεν… κατάλαβε! Αυτή είναι η εξήγησή του, “ο ελληνικός λαός φταίει”, λες και μπορούμε να αλλάξουμε λαό, λες και ο λαός δεν είναι το αφεντικό μας και μπορούμε εμείς να τον εγκαλούμε όποτε μας αρέσει ή όχι.

• Παρακαλώ σημειώστε ότι τουλάχιστον εγώ δεν άκουσα μια φράση συγχαρητηρίων στη Νέα Δημοκρατία. Είναι συμπεριφορές αυτές; Πού είμαστε; Σε καθεστώς εμφυλίου πολέμου;

Για τι περιμένει η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές:

• Περιμένω μια καθαρή εντολή της ελληνικής κοινωνίας για το πρόταγμα της Νέας Δημοκρατίας, όσο πιο καθαρή γίνεται. Έχουμε τώρα σύσκεψη και η δική μου εισήγηση θα είναι να θέσουμε ξεκάθαρα το θέμα της αυτοδυναμίας αν και θα το αποφασίσει αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα πάμε με σοβαρότητα, με σεμνότητα, χωρίς καμία εκδικητικότητα και αλαζονεία, αλλά και για να είμαστε συνεννοημένοι, να μπορούμε να κυβερνήσουμε την άλλη μέρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο