Επίσκεψη στο υπό αποπεράτωση νέο κτίριο του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Αθηνών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα το υπό αποπεράτωση νέο κτίριο του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Αθηνών, όπου και ενημερώθηκε από κλιμάκιο της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» για τις υπολειπόμενες εργασίες και τον χρόνο παράδοσης του έργου.

 

Η σύμβαση για την αποπεράτωση του έργου, ύψους 4.635.000 ευρώ, θα υπογραφεί την 1η Ιουνίου. Στο υπό ολοκλήρωση νέο κτίριο προβλέπονται για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Αθηνών δύο όροφοι συνολικού εμβαδού 9.390 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, το Ειρηνοδικείο θα διαθέτει 22 ακροατήρια και το Πταισματοδικείο 2 ακροατήρια. Στον β΄ όροφο του κτιρίου, επιφανείας 1.613 τετραγωνικών μέτρων, προβλέπεται να στεγαστούν υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να επιτευχθεί μερική αποσυμφόρηση στο συγκρότημα της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Μετά την επίσκεψη και την ενημέρωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα το ταλαιπωρημένο εργοτάξιο του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Aυτό είναι ένα έργο που καρκινοβατεί για αρκετά χρόνια, παρά τις έντονες προσπάθειες των προκατόχων μου, του Σωτήρη Χατζηγάκη και του Αναστάση Παπαληγούρα. Ήδη, ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες, την 1η Ιουνίου, να υπογραφεί η σύμβαση και στα μέσα του φθινοπώρου, αυτό το έργο, σύμφωνα με τη σύμβαση, να παραδοθεί. Είναι ένα απαραίτητο έργο, για να απεμπλέξουμε την κατάσταση απονομής της Δικαιοσύνης στην Αθήνα. Χωρίς το Ειρηνοδικείο, η κατάσταση στην Ομόνοια θα παραμείνει τριτοκοσμική. Θα είναι μια κατάσταση που δεν τιμά τη χώρα, δε τιμά την Δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ποιες είναι οι αιτίες, που είπατε προηγουμένως, ότι το έργο αυτό καρκινοβατεί ; 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Δεν έχει έννοια, για μια υπόθεση που, κατ’ ουσίαν είναι στη Δικαιοσύνη, να σχολιάσω ή να θέσω θέματα. Το θέμα είναι το έργο αυτό να τελειώσει. Να τελειώσει έγκαιρα και να αποδοθεί στο νομικό κόσμο και στην κοινωνία της χώρας, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να εκσυγχρονίσουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά στις Ευρωεκλογές, πιστεύετε ότι το κλίμα θα αναστραφεί, θα υπάρξει μια διαφορετική ετυμηγορία του κόσμου, σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις; 

YΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει ετυμηγορία του κόσμου. Αυτό που βλέπουμε είναι κάποιες δημοσκοπικές προσεγγίσεις οι οποίες μάλιστα απέχουν και πάρα πολύ η μία από την άλλη. Εγώ είμαι απολύτως βέβαιος ότι την τελευταία εβδομάδα όχι απλώς το κλίμα θα αναστραφεί, αλλά και η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να αναδείξει το πολύ σημαντικό έργο της και να πείσει την Ελληνική κοινωνία ότι αξίζει να την στηρίξει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο