Δήλωση σχετικά με την επερώτηση Βουλευτών και τις σημερινές δηλώσεις του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλια περί δήθεν “παρεμβάσεων” στο έργο των Δικαστικών Αρχών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, δήλωσε, σχετικά με την Επερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τις σημερινές δηλώσεις του Βουλευτή και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνου Ρόβλια, περί δήθεν «παρεμβάσεων» στο έργο των δικαστικών αρχών:

 

«Έχω εκφράσει ευθύς εξαρχής, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, τον απόλυτο σεβασμό μου στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ουδέποτε έχω παρέμβει και ούτε πρόκειται να παρέμβω στο έργο των δικαστικών αρχών, πράττοντας το αυτονόητο, αυτό το οποίο το θεσμικό μου καθήκον μου επιβάλλει: να διοικώ, αλλά να μην παρεμβαίνω κατ ελάχιστον. Αντίθετα, η -με προφανή τρόπο και αδιαφανή κίνητρα- πρωτοβουλία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έχει στόχο να δημιουργήσει απλώς και μόνο εντυπώσεις ενόψει των Ευρωεκλογών και να εκφοβίσει τους δικαστικούς λειτουργούς. Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι η σχετική συζήτηση περί «παρεμβάσεων», χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, βλάπτει τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και τη Δημοκρατία στον τόπο μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο