Στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Ράνια Τζίμα και Σπύρος Λάμπρου στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Σχετικά με τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν στη Βουλή:

• Εμείς ένα πράγμα λέμε. Ήρθε ο Πρωθυπουργός να μας πει ότι “αυτός είναι ο σχεδιασμός μας”. Απλή ερώτηση: Αν αυτός ήταν ο σχεδιασμός τους τότε γιατί δεν υπάρχουν μέσα στον Προϋπολογισμό; Έφεραν ένα νομοθέτημα για τις 120 δόσεις και πότε ανακοινώθηκε; Πήγαν τρέχοντας, άρον -άρον στο Ζάππειο και εκτός αυτού όλα τα υπόλοιπα μέτρα ήταν σε τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Όλα αυτά είναι δηλωτικά σχεδιασμού ή προεκλογικών παροχών;

• Εμείς τα ψηφίσαμε τα μέτρα γιατί είναι ανακούφιση στον Έλληνα που έχει ταλαιπωρηθεί και δεν θα τον τιμωρήσουμε επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει κάποιες ψήφους. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Θα πούμε την αλήθεια αλλά θα σταθούμε και δίπλα στον πολίτη που χειμάζεται. Επίσης μαθαίνω ότι σήμερα έρχεται και άλλη τροπολογία και ότι τη Δευτέρα θα έρθει και… άλλη τροπολογία! Τι γίνεται εδώ; Ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει τις μετρήσεις και όσο δεν βελτιώνεται η κατάσταση φέρνει τροπολογίες.

• Το μέτρο για τις χήρες ήταν πολύ σωστό αλλά και πάλι εμείς θα ρωτήσουμε, τις περικοπές ποιος τις έκανε; Αυτό είναι “να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι”.

• Σαν απάντηση σε αυτό που λέει ο κ. Μπαλάφας, θα του απαντήσω ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν εμείς δεν θα τα καταργήσουμε

Για το ζήτημα της Δημόσιας Ασφάλειας και σχετικά με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που έβαλε το ζήτημα της περιφρούρησης της ομαλής διεξαγωγής τη προεκλογικής εκστρατείας και της ευθύνης της κυβέρνησης:

• Το θέμα της Ασφάλειας είναι τεράστιο. Όσα βλέπουμε είναι συμπτώματα μιας βασικής κατάστασης: Της παραίτησης του Κράτους Δικαίου από τη συνταγματική του υποχρέωση της προστασίας της ζωής, της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και της ελευθερίας στην κίνηση των πολιτών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουν “φύγει”, το κράτος έχει αποσυρθεί. Για ποιο λόγο; Αυτό πρέπει να μας το εξηγήσει η κυβέρνηση.

• Δεν είναι δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να βγαίνει και να κάνει συγκέντρωση μέσα στα πλαίσια των συνταγματικών ιδεών, όπου θέλει, όπως θέλει, με όποιον τρόπο θέλει και να λέει ό,τι νομίζει στην ελληνική κοινωνία; Είναι δυνατόν να κινδυνεύεις να σε δείρουνε και να σου σπάσουν το αυτοκίνητο; Είναι πράγματα αυτά; Και αυτό να θεωρείται μικρή συμπτωματολογία;

Για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση στη Δημόσια Ασφάλεια, δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί τον κανόνα “ένας προς πέντε” για τις προσλήψεις στο Δημόσιο:

• Όταν εξαγγέλθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, το θέμα της Ασφάλειας δεν ήταν στην κατάσταση που είναι τώρα. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ότι επί των ημερών μας, έχει χειροτερέψει δραματικά. Για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση πρόσληψη 1.500 ατόμων για να ενισχύσουν ιδίως την πρωτεύουσα. Πάρα πολλές μονάδες στην Αθήνα έχουν αποδυναμωθεί, είτε η ΔΙΑΣ, είτε τα ΜΑΤ, όπως και το χειρότερο ότι έχει διαλυθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ. Ποια ήταν η γρήγορη δυνατότητα του κράτους να απαντήσει σε αυτές τις καταδρομικές επιχειρήσεις; Η ομάδα ΔΕΛΤΑ, αυτή ήταν η δουλειά της. Επίσης, από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης ήταν να τη διαλύσει.

Για το θέμα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα:

• Το θέμα της χορήγησης άδειας είναι θέμα συγκεκριμένης διαδικασίας της οποία προΐσταται δικαστικός λειτουργός, ο Εισαγγελέας δηλαδή, και από εκεί και πέρα είναι θέμα δικαστικού συμβουλίου. Δεν δικαιούμαι και δεν θέλω να παρέμβω σε αυτό. Λέω όμως ότι είναι απολύτως απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται μέτρα πίεσης, όπως οι ταραχές και οι επιθέσεις, για να επιτευχθεί ο οποιοσδήποτε στόχος. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο