Συνάντηση με το Νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με το Νομάρχη Κέρκυρας κ. Πουλημένο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες του σχετικά με την Αναθεώρηση της Παραγράφου 3 του Άρθρου 101 που αφορά στην ενίσχυση των νησιωτικών περιοχών.

 

Παράλληλα, ο Νομάρχης Κέρκυρας ενημέρωσε το Βουλευτή για τα προβλήματα σχολικής στέγης που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στα Γενικά Λύκεια της πόλης και ζήτησε την συνδρομή του προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας για να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις συντήρησης.Μετά τη συνάντησή του με το Νομάρχη, ο Νίκος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Επισκέφθηκα σήμερα το Νομάρχη Κέρκυρας για να τον ενημερώσω για τις εξελίξεις των προσπαθειών που κάνω για τη ψήφιση της παραγράφου 3 του άρθρου 101 του Συντάγματος.Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια σύσκεψη ανάμεσα στους βουλευτές της Ν.Δ. των νησιωτικών περιοχών της χώρας, στο Υπ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και του Υφυπουργού κ. Καμένου, προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας πάνω σ’ αυτό το ζήτημα.

Συγχρόνως, έχω στείλει μια επιστολή στους Δημάρχου της Κέρκυρας κάτι το οποίο αναμένεται να κάνουν και οι υπόλοιποι βουλευτές των νησιών της Ελλάδος, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο μέτωπο γύρω από αυτή τη προσπάθεια.Με έκπληξη διαβάζω τις δηλώσεις της συναδέλφου κ. Γκερέκου, δηλώσεις οι οποίες θεωρώ πως έχουν να κάνουν με την εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ελπίζω ότι αμέσως μετά την εκλογή του αρχηγού τους, θα μπορέσουμε ειλικρινά να συζητήσουμε γι’ αυτό το θέμα. Αυτό που θέλω είναι να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός βουλευτών πέρα από κόμματα, που θα κρίνει πάνω σ’ αυτό το θέμα με κριτήρια συνείδησης και όχι κομματικής πειθαρχίας. Αν ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να φύγει από τη Βουλή οι βουλευτές αυτοί, μπορούν να βρίσκονται αν το θέλουν μόνο γι’ αυτό το άρθρο και να υπερασπίσουν την εντολή που τους έδωσαν οι ψηφοφόροι τους και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της νησιωτικής πολιτικής.Η νησιωτικότητα είναι κάτι που αξίζει να παλέψουμε και να το διαφυλάξουμε. Δεν είναι μόνο η μοριοδότηση στις θέσεις για το δημόσιο τομέα. Αφορά και μια συνολική σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να επιδοτηθούν που με κανένα τρόπο δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να τη χάσουμε».

Μετάβαση στο περιεχόμενο