Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Σχετικά με το αν δύο βδομάδες πριν τις ευρωεκλογές υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν την “ψαλίδα” του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία να κλείνει και αν ανάλογα με τη διαφορά πρέπει να διεξαχθούν στη συνέχεια κοινοβουλευτικές εκλογές :

• Δεν παρατηρώ το φαινόμενο που μου λέτε. Νομίζω ότι το πράγμα το ξεκαθάρισε, για πρώτη φορά ίσως με τόση διαύγεια, ο Πρωθυπουργός. Είπε ότι για αυτόν οι ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Το πράγμα είναι απλό, εάν χάσει, την επόμενη μέρα πρέπει προφανώς να παραιτηθεί.

• Ποιες διαφορές; Το είπε καθαρά: “Ψήφος εμπιστοσύνης”. Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ότι εάν χάσει πρέπει την επόμενη μέρα να πάει στο Ζάππειο που του αρέσει ή όπου αλλού θέλει και να πει “προκηρύσσω εθνικές εκλογές διότι η ελληνική κοινωνία έχει πάψε να με εμπιστεύεται”. Αυτό είπε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μπούμε σε συζητήσεις για ποσοστά.

• Εκεί που έθεσε ο κ. Τσίπρας την μπάρα, δεν υπάρχει θέμα “καθαρής νίκης”. Είπε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ερμηνείας.

• Θα μου επιτρέψετε να χωρίσουμε τις περιόδους σε προ δήλωσης Τσίπρα και μετά. Η δήλωση μετά διαφοροποιεί πλήρως το “παιχνίδι”. Βάζει τον πήχη θεωρητικά έστω και στη μία ψήφο. Αφού λέει ότι θέτει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, σημαίνει ότι πρέπει να κερδίσει. Εάν χάσει, πρέπει να πάει αμέσως σε εθνικές εκλογές. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο. Τι εννοείτε ότι δεν τον δεσμεύει αυτή η δήλωση, θα αρχίσουμε τα ίδια με το 2015;

Για το αν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέρ της θέσπισης της 7ήμερης εργασίας:

• Δεν είπε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπάρχει εκτενής ανακοίνωση, αν έχετε την καλοσύνη να τη δείτε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιχείρηση, όχι στους εργαζόμενους, και στην αύξηση του παραγωγικού χρόνου της επιχείρησης. Αντιθέτως, στο ίδιο κείμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για ελάττωση των ωρών εργασίας των εργαζομένων και αναφέρει συγκεκριμένο παράδειγμα που είναι προφανές.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις. Αν θέλει κάποιος να “μπερδέψει” τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλό. Αλλά επειδή είναι προεκλογική περίοδος πρέπει να αφήσουμε τον κ. Τσίπρα να λέει παραμύθια;

Μετάβαση στο περιεχόμενο