Στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Ράνια Τζίμα και Σπύρος Λάμπρου στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Για τα όσα συμβαίνουν με την κα Ξεπαπαδέα (και απαντώντας στην τοποθέτηση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη):

• Το θέμα είναι απλό. Πρώτον, ποιος έχει εργαλειοποιήσει τη σκανδαλολογία; Δεν υπάρχει ένας Έλληνας που να μην πει ότι το έκανε ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή, με το γνωστό “δεν είμαστε όλοι όμοιοι, εμείς είμαστε ηθικοί και εσείς ανήθικοι, εμείς είμαστε τίμιοι και εσείς όχι”. Ποιος δεν θυμάται τις ατελείωτες τοποθετήσεις συγκεκριμένου Υπουργού στη Βουλή και τα “χοντρά” υπονοούμενα του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας; Να έρχεται τώρα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και να λέει “όχι στη σκανδαλολογία”; Σοβαρά κύριοι, τώρα το θυμηθήκατε που σας βρήκαμε με την “κότα” στο χέρι; Η ιστορία Πετσίτη – Αρτεμίου δεν είναι μια οποιαδήποτε ιστορία παροχής δικηγορικής υπηρεσίας.

• Εδώ μιλάμε για συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα “θεματάρα”, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρνηθεί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Τι γινόταν στη Βενεζουέλα, τι γινόταν με τις πτήσεις στη Βενεζουέλα, τι γινόταν με το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα, τι γινόταν με το αεροπλάνο της Βενεζουέλας στην Αθήνα, τι γινόταν με το ένα, τι γινόταν με το άλλο και ξαφνικά μέσα σε όλο αυτό, έρχεται και η Γενική Γραμματέας Διαφθοράς. Σοβαρά μιλάμε; Αυτά όλα πρέπει να τα αποδεχτούμε ως αυτονόητα και ότι λογικά συμβαίνουν; Και μάλιστα ξαναλέω, από ποιον; Από ένα κόμμα το οποίο είχε εργαλειοποιήσει την ηθικολογία χωρίς καμία απόδειξη, θεωρώντας a priori ότι αυτό είναι το έντιμο, αλλά και ότι οποιοσδήποτε άλλος στην πολιτική σκηνή έχει διαφορετική άποψη, εξ ορισμού δεν είναι έντιμος! Αυτό είναι το ζήτημα και πολύ σωστά τοποθετήθηκε η Νέα Δημοκρατία σε αυτό. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τον πήχη στον ουρανό, να μάθει να πηδάει μέχρι τον ουρανό.

• Υπάρχει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (για την παραίτηση της κ. Ξεπαπαδέα). Αλλά κι αν υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί θα έχει παραιτηθεί η κ Ξεπαπαδέα, δε θα λυθεί το ζήτημα. Υπάρχουν εξηγήσεις να δοθούν. Είναι ευρύτερο το θέμα, δεν είναι ότι “επιλέξαμε ένα λάθος πρόσωπο και το βάλαμε σε μια θέση”. Όλη αυτή η υπόθεση τι είναι; Κατά τύχη συμβαίνουν όλα αυτά;

Σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Ζαχαριάδη ότι όλα αυτά γίνονται για “πολιτικό αντιπερισπασμό” λόγω των “δημοσιογραφικών πληροφοριών” περί διώξεων σχετικά με την υπόθεση Novartis:

• Να τις μάθω και εγώ αυτές τις δημοσιογραφικές πληροφορίες; Ούτε ξέρω τι θα συμβεί ούτε τι δε θα συμβεί. Απλώς λέω ότι μια Εισαγγελία κάνει τη δουλειά της και κανείς δεν δικαιούται να έχει πληροφορίες. Μέχρι εκεί. Κάθε λίγο και λιγάκι τάχα ότι θα συμβεί το ένα και το άλλο.

• Όλα αυτά τα οργάνωσε η Νέα Δημοκρατία για “αντιπερισπασμό”; Έστειλε το αεροπλάνο στη Βενεζουέλα, ήρθε το αεροπλάνο της Βενεζουέλας εδώ κλπ, γιατί είχαμε προβλέψει ότι “θα βγει κάποια στιγμή κάτι για τη Novartis”, για την οποία έχουμε επίσης τοποθετηθεί; Για το θέμα της Novartis περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, με απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά στο ευρύτερο θέμα που είναι η εργαλειοποίησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τοποθετηθεί. Για αυτό τα λέμε όλα αυτά (για την κ. Ξεπαπαδέα); Μα τώρα μιλάμε σοβαρά;

• Είναι λογικό εφημερίδα να επικαλείται μάρτυρα; Αφήστε αν αφορά τον κ. Γεωργιάδη ή τον οποιονδήποτε. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να ερευνάται και να καταθέτει στην ελληνική Δικαιοσύνη και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, όταν ο εισαγγελέας μαζεύει τα στοιχεία, να εμφανίζεται εφημερίδα και να έχει τα στοιχεία της κατάθεσης; Θεωρείται αποδεκτό αυτό; Όσες φορές έχει γίνει, τόσες φορές είναι απαράδεκτο. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους.

Σχετικά με το πώς σχολιάζει τον πρωτοσέλιδο τίτλο της “Εστίας” σχετικά με “κλίμα μελλοντικής συναίνεσης” στο δείπνο απολογισμού του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών:

• Είναι περίπου κωμικό αυτό, για να σας είμαι ειλικρινής. Όταν κατέβηκα από εκείνο το τραπέζι, μου είπε η γυναίκα μου ότι το θέμα ήταν “πιο κοινωνικό” και “γιατί ήσουν τόσο οξύς;”. Και βλέπω σήμερα το πρωί σε τι αναφέρεται η εφημερίδα…

• Αν δείτε δε μέσα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι εγώ είπα πως στην εξωτερική πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε σε συγκεκριμένα θέματα, όσον αφορά και την αμυντική πολιτική, τις σχέσεις με τις ΗΠΑ κλπ. και είναι στην ουσία ακριβές. Αλλά είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό, να μην το αφήνουμε να πλανάται: Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να υπάρχει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο