Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Σχετικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι “τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά” για τα ελληνικά τεθωρακισμένα:

• Ο κ. Καμμένος έχει αποδοθεί σε μια προσπάθεια να μένει στο κέντρο του ενδιαφέροντος και η συγκεκριμένη δήλωση υπηρετεί αυτή την προσπάθεια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο αφελής για να του ξεφεύγουν αυτά που λέει.

• Πρέπει να σας πω δε και το εξής. Όταν έγινε η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των Σκοπίων, είχε εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας, με τη λογική ότι αν μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί η Ελλάδα να εγείρει το θέμα εκ της συνθήκης της Συμμαχίας της συλλογικής άμυνας εναντίον απειλής, το άρθρο 5 της συνθήκης. Τότε του είχα πει ότι “μιλάμε σοβαρά, αντιμετωπίζετε θεωρητικά αυτό το ενδεχόμενο;”. Τώρα ακούγεται η ανάποδη ιστορία.

• Ελπίζω να έχουν την αίσθηση του χιούμορ και στη διεθνή κοινότητα. Αλλά δεν φταίει ο κ. Καμμένος. Άλλος φταίει. Ο κ. Τσίπρας δεν εμπιστεύτηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον κ. Καμμένο για τέσσερα χρόνια; Ο κ. Καμμένος δεν είχε κρύψει τα πολιτικά του πιστεύω ποτέ σε όλη την πολιτική του σταδιοδρομία. Είναι 30 χρόνια Βουλευτής, παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του. Ο κ. Τσίπρας δεν εμπιστεύτηκε το Υπουργείο Οικονομικών στον κ. Βαρουφάκη και παραλίγο να πάμε όλοι “αδιάβαστοι”; Ο κ. Τσίπρας είναι που καλύπτει τον κ. Πολάκη. Εδώ μην ψάχνουμε τις συνέπειες, να δούμε την ασθένεια που είναι το βασικό κακό. Το βασικό κακό είναι οι επιλογές του Πρωθυπουργού, γιατί αυτός έχει τη συνταγματική ευθύνη. Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση.

Σχετικά με τη δημοσκόπηση της Public Issue:

• Αν πραγματικά αποτιμούσαμε το κυβερνητικό έργο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στο μονοψήφιο ποσοστό με καθοδικές τάσεις. Το 24,5% που καταγράφει σημαίνει ότι υπάρχουν αντιστάσεις από ένα συγκεκριμένο κομμάτι απέναντι στο μήνυμα που εκπέμπουμε.

• Η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά καλή, όμως εμείς είμαστε η μεγάλη Κεντροδεξιά. Τα νούμερά μας, ιστορικά είναι πάνω από 40%. Δεν έχουμε κανένα λόγο να συμβιβαστούμε με το 30% και κάτι ή το 20% και κάτι. Εγώ προσωπικά βάζω τον πήχη στο να περάσουμε το 40%, να ξαναγυρίσουμε στα φυσιολογικά ποσοστά της μεγάλης Κεντροδεξιάς. Το βασικό κριτήριο βεβαίως είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αυτό είναι το σκαλί που πρέπει να περάσουμε. Από εκεί και πέρα όμως, για να μπορέσουμε να πετύχουμε και πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία, η οποία είναι απαραίτητη και για τη μεταρρύθμιση στην κοινωνία, είναι καλό να είμαστε πάνω από 40%. Να γυρίσουμε στην ιστορική μας συνέχεια, όχι σε αυτό που μας οδήγησε η κρίση. Έτσι πρέπει να είμαστε, μια ευρύτερη παράταξη, όπως αναφέρεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη.

Για τα πρόσωπα τα οποία απαρτίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έχουν προσέλθει από διάφορους πολιτικούς χώρους:

• Οι “δεξιοί” στους οποίους αναφέρεστε ότι έχει πάρει από εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία από εποχές αλήστου μνήμης, με την εξαίρεση της κας Παπακώστα. Ποιο είναι το πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού: Ο απόλυτος λαϊκισμός. “Παίρνω από όπου να ναι, ό,τι να ναι, μήπως μου δώσει μια ελπίδα να αυξήσω λίγο τα ποσοστά μου”. Κάνει λάθος, διότι φαιδροποιεί τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι κυβέρνηση, να είμαστε σοβαροί. Μόνο στα “χαρτιά” και συνταγματικά θεωρείται ως κυβέρνηση. Ούτως ή άλλως λειτουργεί απολύτως εξωθεσμικά: “Φαινόμενο Πολάκη” μόλις χτες, σειρά φαινομένων όλο τον καιρό. Υπάρχει ένας απόλυτος λαϊκισμός, με αυτόν πορεύεται ο κ. Τσίπρας και με αυτόν θα πάει στις κάλπες. Ελπίζω όμως ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ωριμότητας που όλα αυτά θα τα απορρίψει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο