Εναρξη των εργασιών για την αναστήλωση των προμαχώνων του Παλαιού Φρουρίου είναι η καλύτερη απάντηση το μηδενισμό του ΠΑΣΟΚ

Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας την Παρασκευή 18 Μαΐου επισκέφθηκε το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, όπου είχε συνεργασία με την Προϊσταμένη της 21ης ΕΒΑ κ. Ρηγάκου.Παράλληλα, συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του έργου για την αποκατάσταση του προμαχώνα Savorgian, ο οποίος τον ενημέρωσε για την έναρξη των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

 

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος του έργου «Στερέωση επισφαλών τμημάτων Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας» το οποίο εντάχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλο στο Γ’ Κ.Π.Σ. με συνολικό προϋπολογισμό 3.350.000€ και εκτός του προμαχώνα Savorgian περιλαμβάνει την αποκατάσταση του Καβοσίδερου, την στερέωση του βόρειου τμήματος του προμαχώνα, την στεγάνωση της πλατείας, κ.α.Αναμένεται σε έναν περίπου μήνα να γίνει η εγκατάσταση και του αναδόχου του έργου που αφορά το αμυντικό τείχος Καβοσίδερο.Ο Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψή του στο Παλαιό Φρούριο έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον πολιτισμό της Κέρκυρας.Ξεκίνησε το πολύ μεγάλο έργο της στερέωσης των επισφαλών τμημάτων του Παλαιού Φρουρίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.350.000€Με το έργο αυτό υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση και το μοναδικό αυτό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς διασώζεται.Η έναρξη των εργασιών είναι η καλύτερη απάντηση στο ΠΑΣΟΚ και την κ. Γκερέκου, που προφανώς ενθυμούμενοι την εποχή διακυβέρνησής τους επαναλαμβάνουν μονότονα ότι τίποτα δεν γίνεται στο νομό μας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο