Κατοχυρώνεται η μέθοδος παρασκευής του Κουμ-Κουάτ Κέρκυρας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Νίκου Δένδια ανακοινώνεται ότι στον κανονισμό για τα συστατικά, τη σήμανση και παρουσίαση αλκοολούχων ποτών που ψηφίσθηκε χθες από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατοχυρώνεται η μέθοδος παρασκευής του Κουμ-Κουάτ Κέρκυρας.

 

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την τοπική μας οικονομία, αφού ουσιαστικά η παρασκευή του Κουμ- Κουάτ μπορεί να γίνεται μόνο στο νομό μας.Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κρατών που πλέον, μετά την διεύρυνση, συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την αρχική αρνητική στάση της Επιτροπής.Κατόπιν αυτού, ο Νίκος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Είμαι ευτυχής για την απόφαση που αφορά το Κουμ- Κουάτ.Προχωράμε έτσι με σίγουρα βήματα στην κατοχύρωση μιας ακόμη Κερκυραϊκής ιδιαιτερότητας που θα έχει τον δικό της σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μιας διακριτής Κερκυραϊκής ταυτότητας.Αυτή η διακριτή Κερκυραϊκή ταυτότητα την οποία κτίζουμε με υπομονή και επιμονή, με κορωνίδα την υποψηφιότητα ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο μας τα επόμενα χρόνια στην Παγκόσμια Τουριστική Αγορά.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο