Συνάντηση με την κ. Τσελέντη για το θέμα της UNESCO

Στο πλαίσιο των επαφών του για την προώθηση του φακέλου της υποψηφιότητας της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας για να ενταχθεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ο Βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Δένδιας είχε μακρά συνάντηση με την Αρχαιολόγο κ. Τσελέντη η οποία έχει ασχοληθεί με το θέμα της Κέρκυρας, ως υπάλληλος της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Unesco.

 

Στην συνάντηση παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κερκυραίων κ. Ιωάννου.Η κ. Τσελέντη αναφέρθηκε στην επίσκεψη της εμπειρογνώμονος του ICOMOS καθηγήτριας αρχιτεκτονικής κ. Teresa Colletta από 18-21/09/2006 και στην σημασία που θα έχει η εισήγησή της για την εξέλιξη των προτάσεων της Κέρκυρας.Αναλύθηκαν τα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε η Παλιά Πόλη να έχει μια τέτοια μορφή που θα οδηγήσει σε θετική εισήγηση της κ. Colletta.Τα ζητήματα αφορούν στην στάθμευση των οχημάτων, την καθαριότητα, την απουσία εμπορευμάτων εκτός των χώρων των επιχειρήσεων, την απομάκρυνση του χώρου στάθμευσης από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου, την αντιμετώπιση της μη υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ και την κακή εικόνα που αυτά δημιουργούν.

Παράλληλα αναλύθηκαν φάκελοι και άλλων υποψήφιων πόλεων, όπως του Berot της Αλβανίας προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν έναντι της Κέρκυρας και πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν.Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε την κ. Τσελέντη για την πολύτιμη βοήθειά της και την έλευσή της στην Κέρκυρα από το Παρίσι προκειμένου, σε συνεργασία με την κα. Μαίρη Μητροπία αρχιτέκτονα του Γραφείου Παλιάς Πόλης, να συντονίσουν την επίσκεψη της κας. Colletta.Ο Βουλευτής προκειμένου να συναντηθεί και με την κα. Colletta ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι του στο εξωτερικό για την συνεδρίαση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης.Μετά την συνάντηση ο Νίκος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Θα ήθελα για άλλη μια φορά, με ευκαιρία την συγκεκριμένη συνάντηση, να ευχαριστήσω την κα. Τσελέντη και τον Πρέσβη μας στην Unesco κ. Αναστασόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προσπάθεια που καταβάλουμε προκειμένου η Κέρκυρα να ενταχθεί στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Παράλληλα, να τονίσω ότι και οι Υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων και το Τ.Ε.Ε. έχουν ολοκληρώσει με ιδιαίτερη επιτυχία την γραφειοκρατική εργασία που απαιτείται για έναν πλήρη φάκελο.Η μεγάλη ευθύνη ανήκει πλέον στους κατοίκους της πόλης της Κέρκυρας, δηλαδή σε εμάς τους ίδιους.Για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση σε όλους στο διάστημα από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου να φροντίσουμε την πόλη μας και να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να πετύχουμε την ένταξή μας στην Unesco.Αν την χάσουμε δεν θα υπάρξει άλλη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο