Επίσκεψη στους Παξούς

Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2007 στους Παξούς.Στο διάστημα αυτό ο κ. Δένδιας είχε τη ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους και να συζητήσει μαζί τους θέματα που απασχολούν το νησί.

 

Για το σκοπό αυτό μάλιστα πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Μπογδάνος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Αρβανιτάκης και Α. Μάστορας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και πολλοί κάτοικοι.Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα 3 τελευταία χρόνια στο νησί και ιδιαίτερα στο θέμα αντιμετώπισης της λειψυδρίας με την δημιουργία των μονάδων αφαλάτωσης, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΟΛΚΕ και Δήμου Παξών με την οποία η διαχείριση των Λιμένων του νησιού για 30 μήνες αναλαμβάνεται από την Αναπτυξιακή Παξών.Με την σύμβαση αυτή υλοποιήθηκε ένα παλιό αίτημα την Δημοτικής Αρχής προκειμένου να υπάρχει η κατά το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση και διαχείριση των λιμένων.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ένταξη των μελετών NATURA από το ΥΠΕΣΔΔΑ στο ΘΗΣΕΑ, ύψους 110.000 ευρώ, καθώς και στην κατασκευή του Σχολικού Συγκροτήματος Παξών που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων με προϋπολογισμό 1.883.000 ευρώ, αφού πρώτα εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ η παρέκκλιση των όρων δόμησης του οικοπέδου.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που έγιναν για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Παξών, όπου πλέον για πρώτη φορά έχει προσληφθεί παιδίατρος, προσελήφθη γενικός γιατρός και εντός τριμήνου θα έχει προσληφθεί και οδοντίατρος.Ήδη στο Κ.Υ. Παξών έχει εγκατασταθεί πλήρης οδοντιατρική μονάδα.Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους κατοίκους του νησιού, πέραν των άλλων θεμάτων, αναπτύχθηκε ιδιαίτερα το θέμα της συγκοινωνίας των Παξών και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τους χειμερινούς μήνες.Με την δρομολόγηση δεύτερης εταιρίας υδροπτέρυγων και την δρομολόγηση των υδροπλάνων το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό.Παρά ταύτα και για λόγους που άπτονται της οικονομικής πολιτικής των εταιρειών όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας, πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις ώστε η σύνδεση των Παξών με την Κέρκυρα να είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα πρότεινε την δρομολόγηση πλοίου στο οποίο θα είναι μέτοχος και ο Δήμος Παξών, ώστε το νησί να μην εξαρτάται από τις αποφάσεις των εταιρειών.Στην κατεύθυνση αυτή, εφόσον τελικά η λύση αυτή αποφασιστεί, ο Νίκος Δένδιας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει από την Κυβέρνηση η σχετική χρηματοδότηση προς τον Δήμο των Παξών.Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2007 ο Νίκος Δένδιας παρέστη στην δοξολογία και στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου των Παξών Αγ. Χαραλάμπους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο