Σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ σύσκεψη με την συμμετοχή του Νίκου Δένδια από την Κέρκυρα και των Βουλευτών Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδος και Αιτωλοακαρνανίας.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δημιουργία κάθετων αξόνων στην Ιόνια Οδό και η γενικότερη βελτίωση του οδικού δικτύου από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πάτρα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς, ανακοίνωσε την άμεση προκήρυξη της μελέτης για το τμήμα Αμφιλοχία-Άκτιο.Η χρηματοδότηση του έργου προβλέπεται να γίνει από το Ειδικό Ταμείο για τους Δυτικοευρωπαϊκούς Άξονες και σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, το έργο θα ενταχθεί στο Δ΄ ΚΠΣ.Παράλληλα, εντός του 2008, θα ολοκληρωθεί η βελτίωση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα.Με αυτές τις παρεμβάσεις ολοκληρώνεται, σε συνδυασμό με την κατασκευή της Ιόνιας Οδού, το σύνολο των οδικών αξόνων που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ηπειρωτική Ελλάδα.Ο Νίκος Δένδιας, σε σχετική του δήλωση ανέφερε ότι θα παρακολουθεί συνεχώς την πορεία των συγκεκριμένων έργων, τα οποία συνιστούν την συνολική αλλαγή της συγκοινωνιακής πραγματικότητας της σύνδεσης της Κέρκυρας με την Αθήνα.

Παράλληλα, ο Βουλευτής τόνισε πως με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου και εντός του Νομού της Κέρκυρας, να κατασκευαστεί ο κεντρικός οδικός άξονας Βορρά – Νότου.Στο περιθώριο της συγκεκριμένης συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Σουφλιά, στην οποία συζητήθηκε και πάλι το θέμα των φραγμάτων και η ολοκλήρωση του έργου ύδρευσης της Κέρκυρας.Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κέρκυρα, ώστε να δει από κοντά τουςα χώρους στους οποίους θα κατασκευαστούν τα φράγματα.Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ο Νίκος Δένδιας θα έχει στην Αθήνα συνάντηση με τον Έλληνα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, κ. Σταύρο Δήμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο