Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η εκδήλωση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η εκδήλωση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ με θέμα: “ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ Ή ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ;”

 

“Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Λοβέρδος, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. κ. Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επτανησίων Πολιτείας κ. Νίκος Δένδιας.Την εκδήλωση παρακολούθησε το σύνολο σχεδόν των εκλεγμένων της Αυτοδιοίκησης, τόσο της Τοπικής, όσο και της Νομαρχιακής, εκπρόσωποι φορέων, διοικητές υπηρεσιών του νομού, καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την συνεδριακή αίθουσα του Corfu Palace.Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στην αρχική τους τοποθέτηση στο σύνολο των υπό αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος, που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία όπως το άρθρο 16, το άρθρο 21 που αναφέρεται στα δάση, την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο των νεοπροσλαμβανόμενων υπαλλήλων, καθώς και στην διατύπωση διάταξης για την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών, ώστε να δοθούν σε αυτές σειρά κινήτρων, προκειμένου να διατηρήσουν τον πληθυσμό τους και να αναπτυχθούν. 

Με συγκεκριμένα επιχειρήματα και γλαφυρό τρόπο, οι εισηγητές υποστήριξαν τις θέσεις και τις απόψεις τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η εκδήλωση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.Παρεμβάσεις και ερωτήματα προς τους εισηγητές απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Βουλευτής κ. Σ. Σπύρου, ο πρώην Βουλευτής κ. Καλούδης, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ κ. Βόσδου, ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Κούρκουλος, ο Δήμαρχος Εσπερίων κ. Α. Αυλωνίτης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Καλούδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Καρύδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Άνθης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αθανασίου, ο Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας κ. Νικόπουλος, ο Διοικητής του ΨΝΚ κ. Κουπίδης, ο Δ/ντής του Δ. Σχολείου Συναράδων κ. Αλαμάνος κ.α Τόσο ο κ. Βαρβιτσιώτης όσο και ο κ. Λοβέρδος, επεσήμαναν το υψηλότατο επίπεδο διαλόγου και προβληματισμού που αναπτύχθηκαν, εκτιμώντας ως πολύ εύστοχους και εμπεριστατωμένους τους προβληματισμούς που ετέθησαν τόσο στην ανάγκη Αναθεώρησης του Συντάγματος συνολικά, όσο και στα επιμέρους άρθρα.

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε, κλείνοντας την εκδήλωση, ότι το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι Κερκυραίοι για την συγκεκριμένη εκδήλωση δημιουργεί την υποχρέωση στην ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ να συνεχίσει παρόμοιες εκδηλώσεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση των πολιτών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.Παράλληλα επανέλαβε την θέση του για την αναθεώρηση του Άρθρου 24 του Συντάγματος προκειμένου να επιλυθούν τα πολλά προβλήματα στους χαρακτηρισμούς και στην αμφισβήτηση των ιδιοκτησιών, καθώς και την ιδιαίτερη σημασία που μπορεί να έχει η αναθεώρηση για την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά, εφόσον διατυπωθεί διάταξη για την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών, γεγονός που σύμφωνα με τον Βουλευτή θα δώσει την δυνατότητα θέσπισης ιδιαίτερων οικονομικών και αναπτυξιακών κινήτρων για τα νησιά αλλά και ιδιαίτερων όρων (στην μοριοδότηση εντοπιότητας) για διαγωνισμούς του δημοσίου, γεγονός που θα βοηθήσει στη κάλυψη των νέων οργανικών θέσεων των δημοσίων υπηρεσιών του νομού μας και την απορρόφηση της ανεργίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο