Συνάντηση με τον Υπουργό Απασχόλησης για το θέμα της μη ανανέωσης συμβάσεων Ιατρών της Κέρκυρας με το ΤΑΞΥ

Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας συναντήθηκε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Απασχόλησης κ. Τσιτουρίδη, σχετικά με το θέμα της μη ανανέωσης των συμβάσεων 11 ιατρών της Κέρκυρας με το ΤΑΞΥ.

 

Στην συνάντηση αναλύθηκαν οι παράμετροι του θέματος και ιδιαίτερα οι ισχυρισμοί από πλευράς ΤΑΞΥ περί προβλημάτων στους φακέλους των γιατρών των οποίων δεν ανανεώθηκε η σύμβαση. Συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, προκειμένου ο Υπουργός να ενημερώσει τον Βουλευτή για τις τελικές του αποφάσεις επί του θέματος.Παράλληλα, κοινοποιήθηκε στην Βουλευτή η απαντητική επιστολή του ΤΑΞΥ προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα:Η απάντηση από το ΤΑΞΥ έχει ως ακολούθως:«Κύριε Πρόεδρε,Σε απάντηση της από 11 Σεπτεμβρίου 2006 επιστολής σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι:Δεν έχουμε διακόψει καμία σύμβαση συναδέλφου σας αφού όπως καλά γνωρίζετε οι συμβάσεις που υπογράφουν οι Ιατροί είναι διάρκειας ενός έτους. 

Από τις συμβάσεις ξεκάθαρα προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση του Ταμείου μας για ανανέωση. Αντιθέτως υπάρχει όρος που δίνει την δυνατότητα διακοπής της σύμβασης, τόσο από το Ιατρό όσο και από το Ταμείο μας εφ’ όσον η συνεργασία δεν είναι επωφελής. Στην Κέρκυρα κατ’ εξαίρεση, παρότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου μας για περιορισμό των συμβεβλημένων Ιατρών κατά 20%, κάναμε συμβάσεις με όλους όσους υπέβαλαν νέα αίτηση, με εξαίρεση τους 11 για τους οποίους αδικαιολογήτως (από έλλειψη πληροφόρησης πιθανόν) διαμαρτύρεστε καθότι, οι συγκεκριμένοι δεν είχαν καλή συνεργασία μαζί μας. Ο καθένας Ιατρός από τους 11 ξεχωριστά μπορεί να ενημερωθεί για τους λόγους της μη συνέχισης της συνεργασίας είτε τηλεφωνικά αν το θέλει, είτε γραπτά αν το επιθυμεί. 

Εμείς αποφύγαμε να δώσουμε έκταση στο θέμα για να διαφυλάξουμε το κύρος ενός εκάστου με την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων. Θεωρούμε ότι και εσείς κατά μείζονα λόγο στην θέση μας θα κάνατε το ίδιο για τους ανωτέρω αναφερόμενους λόγους γα να διαφυλάξετε το κύρος του ιατρικού λειτουργήματος το οποίο είστε ταγμένοι να υπηρετείτε. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να προστατεύετε τα συμφέροντα των μελών σας, παράλληλα προς το δικό μας δικαίωμα να προστατεύουμε την ομαλή περίθαλψη των ασφαλισμένων μας.Είμαστε στην διάθεσή σας για να εμπεδώσουμε το απαραίτητο κλίμα καλής συνεργασίας για το συμφέρον και των δύο πλευρών. Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε στην άποψή σας, εμείς υπερασπιζόμενοι το συμφέρον των ασφαλισμένων μας θα προχωρήσουμε στην λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του ΤΑΞΥ.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο