Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Πολιτισμού

Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τους νέους υπουργούς προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα της Κέρκυρας, συναντήθηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη.Στη συνάντηση ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για όλα τα θέματα Πολιτισμού που αφορούν το Νομό και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

 

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η υποψηφιότητα της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας για ένταξή της στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η διαδικασία υλοποίησης του έργου «Στερέωση Επισφαλών Τμημάτων Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας», το οποίο εντάχθηκε στο Γ’ Κ.Π.Σ., καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησης μελετών για έργα πολιτισμού.Ο κ. Βουλγαράκης διαβεβαίωσε το Νίκο Δένδια για τη θετική του στάση, τόσο στα θέματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και για τα συνολικά ζητήματα του νομού, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή της Κέρκυρας στον πολιτισμό.Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει νέα συνάντηση στο τέλος Μαρτίου, μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση του κ. Βουλγαράκη από τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου.

Παράλληλα, ο Υπουργός απεδέχθη πρόταση του Νίκου Δένδια να επισκεφθεί την Κέρκυρα στο επόμενο χρονικό διάστημα.Μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε:«Είχα σήμερα τη χαρά να συναντηθώ με τον νέο Υπουργό Πολιτισμού, τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη, τον οποίο είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω γενικά για θέματα πολιτισμού που αφορούν το Νομό μας.Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση αυτών των θεμάτων για τα οποία μάλιστα, αποδεχόμενος σχετική πρότασή μου, θα ενημερωθεί πλήρως σε επίσκεψή του που θα πραγματοποιήσει στην Κέρκυρα και για την οποία εγκαίρως θα ενημερώσω.Είμαι βέβαιος ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα είναι αρωγός στα χρόνια και μεγάλα ζητήματα πολιτισμού που έχει ο νομός μας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο