Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκιαδά.Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούν το νομό της Κέρκυρας, με κυριότερο την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την απαγόρευση αλιείας με μηχανότρατες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στο θαλάσσιο στενό Κέρκυρας- Θεσπρωτίας.

 

Ο Νίκος Δένδιας ανέπτυξε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της συγκεκριμένης περιοχής.Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή του για το συγκεκριμένο μέτρο, εφόσον είναι δυνατό να επεκταθεί και για το σύνολο της Ανατολικής πλευράς του Νομού Κέρκυρας (Παξοί- Αντίπαξοι- Κέρκυρα- Διαπόντια Νησιά).

Ο κ. Σκιαδάς διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι αν το αίτημα διατυπωθεί από το σύνολο των φορέων του Νομού, θα προωθήσει τη σχετική ρύθμιση, ώστε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα.Ο Νίκος Δένδιας, κατόπιν αυτού, θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία προκειμένου οι φορείς να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο θέμα εκ νέου, αφού έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της απαγόρευσης αλιείας με μηχανότρατες στο στενό Κέρκυρας- Θεσπρωτίας, κατά τη σχετική σύσκεψη που είχε οργανώσει για αυτό το ζήτημα ο ίδιος τον Φεβρουάριο του 2005.Συμφωνήθηκε επίσης μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία να υπάρξει νέα συνάντηση, στην οποία θα εκτιμηθούν τα δεδομένα και θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο