Νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού

Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας συναντήθηκε την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2006, εκ νέου, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστο Ζαχόπουλο.Στη συνάντηση παρέστη και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Κοζιόπουλος.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία εκτέλεσης του έργου «Στερέωση επισφαλών τμημάτων Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας», το οποίο ως γνωστό έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πολιτισμός στο πλαίσιο του μέτρου 1.2 «Προστασία και ανάδειξη μνημείων, συνόλων και αρχαιολογικών χώρων», με συνολικό προϋπολογισμό 3.350.000€.Όπως διαπιστώθηκε, η σύνταξη των απαιτούμενων μελετών και δελτίων βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικό σημείο και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου να γίνει μέχρι τον Ιούνιο.Παράλληλα, πέρα από το συγκεκριμένο έργο εξετάστηκε η δυνατότητα για παρεμβάσεις στον Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται το τέμπλο του Αγίου Σπυρίδωνα και στο κτίριο των παλαιών φυλακών, για το οποίο μάλιστα υπάρχει έτοιμη μελέτη.Ο κ. Ζαχόπουλος ενστερνίστηκε την αναγκαιότητα των έργων αυτών για τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Κοζιόπουλο, κατ’ ελάχιστο θα απαιτηθούν 600.000€ και δεσμεύθηκε να διερευνήσει την δυνατότητα χρηματοδότησής τους από τον συνολικό προϋπολογισμό του Υπουργείου.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει νέα συνάντηση για να εξεταστούν οι εξελίξεις στο σύνολο των παρεμβάσεων στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.Τα συγκεκριμένα έργα αναμένεται να προκηρυχθούν μαζί με το έργο αναστήλωσης του Παλιού Φρουρίου.Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε:«Και στην σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε, για άλλη μία φορά, το ενδιαφέρον της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για τα θέματα που αφορούν την Κέρκυρα.Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Βουλγαράκη αλλά και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ζαχόπουλο για την άμεση και έμπρακτη ανταπόκρισή τους σε θέματα Κερκυραϊκού πολιτισμού.Οι σημερινές εξελίξεις είναι η απάντηση στην απραξία του παλιού ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στις πρακτικές του νέου ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως τουλάχιστον αυτές εκφράστηκαν πρόσφατα με την τουλάχιστον άκαιρη ερώτηση της κ. Γκερέκου προς το Υπουργείο Πολιτισμού.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο