Σύσκεψη με πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου μετά την λειτουργία του νέου

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Νίκου Δένδια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 07/04/2006 σύσκεψη με θέμα «Χρήση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου» όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά του στο κτίριο του νέου νοσοκομείου.Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντινομάρχης Κέρκυρας κ. Κουλουρίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Μαντζαρόπουλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κερκυραίων κ. Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κουρής, ο Αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Παπαδάτος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κερκυραίων κ. Καλλιπολίτης ο Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Λαβράνος και ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικομάνης.

 

Ο κ. Δένδιας στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κερκυραίων στο επίπεδο των σχολικών υποδομών και στην ανάγκη εξεύρεσης νέων οικοπέδων προκειμένου να αναγερθούν νέα συγκροτήματα.Για το σκοπό αυτό πρότεινε ο χώρος του παλιού νοσοκομείου να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής στέγης του Δήμου Κερκυραίων.Όπως είπε ο Βουλευτής, ήδη έχει καταθέσει σχετική πρόταση προς την Υπουργό Παιδείας κ. Γιαννάκου και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Καλό προκειμένου να υιοθετηθεί η συγκεκριμένη εισήγηση.

Μάλιστα σύμφωνα με επιστολή που παρουσίασε ο Βουλευτής ήδη ο κ. Καλός έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο την χρήση του παλιού νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών σχολικής στέγης στο Δήμο Κερκυραίων.Ο κ. Κουλουρίδης ανεφέρθη στην ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με την οποία προτείνεται η δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, καθώς επίσης ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και Γηριατρικής Κλινικής στον χώρο του παλιού νοσοκομείου.Μια απόφαση στην οποία όπως είπε ο κ. Κουλουρίδης επιμένει παρά την αναγνώριση των προβλημάτων που υπάρχουν στη σχολική στέγη, για την επίλυση των οποίων πρότεινε την εύρεση οικοπέδων και εκτός του αστικού ιστού.Ο κ. Παπαδάτος κατέγραψε την ανάγκη να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου προκειμένου να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο από την ανάγκη παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.Ο κ. Κουρής ανεφέρθη στις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου που προέβλεπαν την δημιουργία Σταθμού Πρώτων Βοηθειών, χώρου πολλαπλών χρήσεων καθώς και νοσηλευτικής σχολής στον συγκεκριμένο χώρο.Ο κ. Κουρής ωστόσο τόνισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι αντίθετος με τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, εφόσον αυτό θα ήταν περιβαλλοντικά εφικτό και δεν θα μετέτρεπε τον χώρο σε τσιμεντούπολη.Οι κ.κ Ιωάννου, Παπαδόπουλος, Καλλιπολίτης, Νικομάνης και Λαβράνος συμφώνησαν με την εισήγηση του Βουλευτή και με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο περιέγραψαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας , όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Ο κ. Μαντζαρόπουλος ξεκαθάρισε ότι η χρήση του παλιού νοσοκομείου αφορά τόσο στην χρήση του κτιρίου όσο και των οικοπέδων που υπάρχουν γύρω από αυτά.

Η συνολική έκταση ανέρχεται στα 14 στρέμματα, εκ των οποίων τα 9,5 είναι τα υπάρχοντα κτίρια.Ο κ. Μαντζαρόπουλος πρότεινε την κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου αφού είναι αρκετά παλιό και εκτός σύγχρονης πραγματικότητας.Κάθε πρόταση πρέπει να έχει και μια οικονομική προσέγγιση ώστε να είναι ξεκάθαρος και διασφαλισμένος ο τρόπος ολοκλήρωσης οποιασδήποτε επιλογής γίνει από τους φορείς, τόνισε ο Διοικητής του Γ.Ν.Ν.Κ.Οι προτάσεις των φορέων θα συνταχθούν σε πρακτικό το οποίο θα αποσταλεί από τον Βουλευτή στο Υπουργείο Υγείας καθώς και στην ΔΥΠΕ Ιονίων Νήσων προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο