Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Κερκύρας

Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας μετά από συναντήσεις του με το Σύλλογο των Δικαστικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών στο Νομό.Η επιστολή του Βουλευτή έχει ως εξής:

 

«Παρασκευή 31 Μαρτίου 2006 ΠροςΥπουργό Δικαιοσύνηςκον Αναστάσιο ΠαπαληγούραΑξιότιμε κύριε Υπουργέ,Εδώ και χρόνια τα Δικαστικά Καταστήματα του Ν. Κέρκυρας παρουσιάζουν μια προβληματική εικόνα. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι σημαντικές, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία των υπαλλήλων να αντιμετωπίσουν τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις. Η κατάσταση αυτή βελτιώθηκε, αφού με τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καλύφθηκαν οι περισσότερες κενές οργανικές θέσεις. Όπως φάνηκε, όμως, η βελτίωση ήταν πρόσκαιρη. Οι περισσότεροι υπάλληλοι που διορίστηκαν υπέβαλαν αιτήσεις μετάθεσης ή μετάταξης οι οποίες και έγιναν δεκτές. Αποτέλεσμα είναι να έχουν επανέλθει οι δικαστικές υπηρεσίες του νομού στην προτέρα δραματική κατάσταση. Κατόπιν τούτου, θα παρακαλούσα να εξετάσετε το θέμα της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων, αφού σε αντίθετη περίπτωση η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του νομού θα είναι ιδιαίτερα δυσχερής. 

Με Τιμή

Νίκος Δένδιας»

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε στον Βουλευτή με την ακόλουθη επιστολή:«Αθήνα 6 Απριλίου 2006Σχετικά με το από 3l- 3-2006 έγγραφό σας, ο κύριος Υπουργός με εξουσιοδότησε να σας απαντήσω ότι : Στο Εφετείο Κέρκυρας προβλέπονται επτά (7) οργανικές θέσεις γραμματέων, εκ των οποίων είναι κενή μία (1), μία (1) οργανική θέση δακτυλογράφου ,η οποία είναι κενή και τρεις (3) οργανικές θέσεις επιμελητών δικαστηρίων, εκ των οποίων είναι κενές δύο (2). Στην Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας προβλέπονται τέσσερις (4) οργανικές θέσεις γραμματέων, οι οποίες είναι καλυμμένες και τέσσερις (4) οργανικές θέσεις επιμελητών δικαστηρίων ,εκ των οποίων είναι κενές τρεις (3). Στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας προβλέπονται εικοσιτέσσερις (24) οργανικές θέσεις γραμματέων , εκ των οποίων είναι κενές επτά (7),πλην όμως μία ( 1 ) είναι δεσμευμένη για διορισμό μέσω Ο.Α.Ε.Δ., μία (1) οργανική θέση δακτυλογράφου , η οποία είναι καλυμμένη και τρεις (3) οργανικές θέσεις επιμελητών δικαστηρίων, οι οποίες είναι κενές. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας προβλέπονται δεκατέσσερις (14) οργανικές θέσεις γραμματέων, εκ των οποίων είναι κενές τρεις (3),πλην όμως μία (1) είναι δεσμευμένη για διορισμό μέσω Α.Σ.Ε.Π. και έξι (6) οργανικές θέσεις επιμελητών δικαστηρίων, οι οποίες είναι κενές. Στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας προβλέπονται έξι (6) οργανικές θέσεις γραμματέων, εκ των οποίων είναι κενή μία (1) και μία (1) οργανική θέση επιμελητή δικαστηρίων, η οποία είναι κενή. Στο Πταισματοδικείο Κέρκυρας προβλέπονται τέσσερις ( 4 ) οργανικές θέσεις γραμματέων ,οι οποίες είναι καλυμμένες και τρεις (3) οργανικές θέσεις επιμελητών δικαστηρίων , οι οποίες είναι κενές. Στο Ειρηνοδικείο Λευκίμμης προβλέπεται μία (1) οργανική θέση γραμματέα, η οποία είναι κενή. 

Στο Ειρηνοδικείο Όρους προβλέπεται μία (1) οργανική θέση γραμματέα, η οποία είναι καλυμμένη. Στο Ειρηνοδικείο Παξών προβλέπεται μία (1) οργανική θέση γραμματέα , η οποία είναι κενή. Με τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2006 το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί έγκριση για την πλήρωση (1245) θέσεων δικαστικών υπαλλήλων όλων των κλάδων ως εξής : 100 θέσεων ΠΕ Γραμματέων, 65 θέσεων ΤΕ Γραμματέων, 120 ΔΕ Γραμματέων, 40 θέσεων ΠΕ Πληροφορικής, 60 θέσεων ΤΕ Πληροφορικής, 180 θέσεων Δακτυλογράφων ΔΕ και 680 θέσεων Επιμελητών Δικαστηρίων ΥΕ. Εξάλλου το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατ΄ εξαίρεση και με τη διαδικασία του επείγοντος ζητεί την άμεση έγκριση για την πλήρωση (465) θέσεων δικαστικών υπαλλήλων όλων των κλάδων ως εξής : 70 θέσεων ΠΕ Γραμματέων, 60 θέσεων ΔΕ Γραμματέων και 335 θέσεων Επιμελητών Δικαστηρίων ΥΕ .Με την έγκριση των ανωτέρω προσλήψεων, πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των δικαστικών υπηρεσιών της Κέρκυρας. Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην επιτρέπεται μετάθεση δικαστικού υπαλλήλου πριν από την συμπλήρωση τριετίας στην υπηρεσία που τοποθετήθηκε κατά το διορισμό του, εκτός εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο