Θετική απάντηση της ΝΟ.Δ.Ε. Κέρκυρας της Ν.Δ στην πρόταση για συζήτηση σχετικά με την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας από το σύνολο των Μ.Μ.Ε. και των πολιτικών φορέων του Νομού

Θετική ανταπόκριση βρήκε η πρόταση του Νίκου Δένδια για συζήτηση που αφορά τους κανόνες δεοντολογίας από τα ΜΜΕ και τους τοπικούς πολιτικούς φορείς ,όχι μόνο από την Τ.Ε.Δ.Κ. αλλά και από τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας , η οποία απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

 

«Κύριε Βουλευτά,Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά λάβαμε γνώση της ανοιχτής πρόσκλησής σας προς τις κομματικές οργανώσεις του Νομού, για μια συνολική συζήτηση με θέμα την τήρηση των κανόνων διαφάνειας και δεοντολογίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους πολιτικούς του νησιού.Η ενίσχυση της διαφάνειας και η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς αποτελούν βασικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης.Με πολιτική αρετή ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δίνουν τη μάχη κατά των φαινομένων της διαφθοράς. Η τήρηση των κανόνων της διαφάνειας αποτελεί επιλογή πρώτης προτεραιότητας.Το δίλημμα του πολιτικού κόστους εμφανίζεται απόλυτα αδύναμο να επηρεάσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή μας. Από τον Μπαϊρακτάρη και μέχρι το παλλαϊκό κάλεσμα από Άη Στράτη, μια τεράστια προσπάθεια για την πάταξη του φαινομένου βρίσκεται σε εξέλιξη με λήψη μέτρων, που αποσκοπούν στην θωράκιση του όλου θεσμικού πλαισίου ώστε να λειτουργούν αυτόματα ασφαλιστικές δικλείδες προστασίας της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Στη Νέα Δημοκρατία επιδιώκουμε το διάλογο, επιζητούμε τη συναίνεση.Ο διάλογος είναι δημοκρατία και η δημοκρατία έχει μια ξεχωριστή δύναμη. Μόνον αυτή μπορεί να διαχωρίσει, να ζυγίσει και ισορροπεί ανάμεσα σε διαφορετικά δικαιώματα, διαφορετικούς κινδύνους, διαφορετικά συμφέροντα, διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικές προτεραιότητες και για το λόγο αυτό, μόνο αυτή μπορεί και ξέρει να διασφαλίσει και την αξιοκρατία και την διαφάνεια και τη συνένωση για όλους τους Έλληνες.Κύριε Βουλευτά,Σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας και σας γνωρίζουμε ότι θα συμμετάσχουμε ως κομματική οργάνωση στη συζήτηση που προτείνετε, με την ελπίδα ότι το ίδιο θα πράξουν όλες οι κομματικές οργανώσεις του Νομού.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο