Επτά επιπλέον σχολικά συγκροτήματα εντάσσονται στο πρόγραμμα απομάκρυνσης αμίαντου με χρηματοδότηση από τον Ο.Σ.Κ.

Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας είχε επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Κ. κ. Παταριά και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Οργανισμού, σχετικά με τους ρυθμούς υλοποίησης των εργασιών απομάκρυνσης του αμιάντου από τα σχολεία της Κέρκυρας.

 

Από τη συνομιλία προέκυψε ότι προστίθενται επιπλέον 7 σχολικά συγκροτήματα ( στα οποία στεγάζονται 10 διαφορετικά σχολεία) , στον ήδη υπάρχοντα κατάλογο με τα 28 σχολεία, από τα οποία θα αφαιρεθεί ο αμίαντος.Πιο συγκεκριμένα, τα νέα σχολικά συγκροτήματα τα οποία προστίθενται στον κατάλογο είναι:Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας Το Γυμνάσιο Καρουσάδων Το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών (Περουλάδες) Το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Παξών Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας Το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Άνω Κορακιάνας Στις επόμενες μέρες αναμένεται η έγκριση του προϋπολογισμού για τα συγκεκριμένα σχολεία, η οποία θα κοινοποιηθεί και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας.Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα θα κατατεθούν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, για χρήση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού.Επιπλέον, οι παράγοντες του Ο.Σ.Κ. διαβεβαίωσαν το Βουλευτή ότι είναι στη διάθεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια χρειαστεί.

Ο Νίκος Δένδιας μετά από την εξέλιξη αυτή έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Όπως δήλωσα και προ ημερών, η απομάκρυνση του αμιάντου από τα σχολεία δεν είναι θέμα που προσφέρεται για αντιπαράθεση ή μικροπολιτικές κόντρες.Θεωρώ ότι η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ σημαντική κι αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης , να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά την υγεία των παιδιών μας. Πλέον το σύνολο των σχολείων που ανήκουν στο κράτος και έχουν αμίαντο, συμπεριλαμβάνονται στη διαδικασία απομάκρυνσής του.Θέλω να διαβεβαιώσω ότι παρακολουθώ στενά τη διαδικασία, προκειμένου με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και ιδιαίτερα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, να γίνουν έγκαιρα όλες οι ενέργειες, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει έχοντας απομακρυνθεί ο αμίαντος από τα σχολεία του νομού μας.Η προστασία της υγείας των παιδιών μας πρέπει να είναι και είναι απόλυτη προτεραιότητά μας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο