Προώθηση των εργασιών για την αποπεράτωση του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Κέρκυρας Νίκου Δένδια εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου, σχετικά με την προώθηση των εργασιών για την αποπεράτωση του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου:

 

«Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Πασχάλη Μποχώρη και συζήτησε μαζί του το θέμα της προώθησης των εργασιών για την αποπεράτωση του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας, επισημαίνοντας του ότι το έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους κατοίκους του νησιού.Ο κ. Μποχώρης επεσήμανε ότι, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του ότι το έργο απεντάχθηκε από το Γ΄ ΚΠΣ και πρέπει να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, αυτό θα εκτελεστεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα καταρτιστεί μόλις διοριστεί νέο Δ. Σ. στη ΔΕΠΑΝΟΜ.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας μετέφερε στον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης εποχιακού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του καλοκαιριού. Ο κ. Μποχώρης γνώριζε το θέμα και δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση του συγκεκριμένου αιτήματος, προκειμένου αυτό να ικανοποιηθεί. Τέλος στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του ΠΕΣΥΠ, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί στην Βουλή στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Το απόγευμα της ίδια μέρας ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο, στον οποίο μετέφερε το αίτημά των υπαλλήλων των ΚΕΠ να συμπεριληφθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νομοσχεδίου για τους συμβασιούχους. Ο κ. Νάκος ανακοίνωσε στο Νίκο Δένδια ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα συμπεριληφθούν στο υπό διαμόρφωση σχετικό σχέδιο νόμου».

Μετάβαση στο περιεχόμενο