Σημεία αγόρευσης στην Ολομέλεια τη Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄Αθήνας Νίκος Δένδιας, στην αγόρευσή του στη Βουλή σήμερα το μεσημέρι, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2012/34/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου 2012 για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου (ΕΕ L343/32 της 14.12.2012) και άλλες διατάξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

• Η συσσώρευση νομοθετημάτων στα τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου υποκρύπτει τη διάθεση της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, να περάσει χωρίς να γίνουν αντιληπτές διάφορες ρουσφετολογικές διατάξεις.

• Η αιτιολογική έκθεση του ΥΠΟΜΕΔΙ υπερηφανεύεται διότι αρκετά στοιχεία της Οδηγίας που ενσωματώνει το σημερινό νομοσχέδιο είχαν ήδη συμπεριληφθεί στο ν.3891/2010.

• Αποδεκτή, θα μου πείτε, η συνέχεια του κράτους και της διοικήσεως.Έχει όμως ενδιαφέρον τι έλεγε κατά την ψήφιση του ανωτέρω νόμου στη Βουλή ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαίο του στέλεχος μέχρι σήμερα:

“Καταψηφίσαµε επί της αρχής αυτό το νοµοσχέδιο, γιατί είναι ένα νοµοσχέδιο που συρρικνώνει το σιδηρόδροµο, φορτώνει στις πλάτες της κοινωνίας τα εγκλήµατα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης αυτού του οργανισµού για δεκαετίες … χρησιµοποιεί τον ΟΣΕ ως ένα διπλό πείραµα. Από τη µια, ως πείραµα ευρωπαϊκό, για µια ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόµων που δεν έχουν τολµήσει να την κάνουν ακόµη και σκληρές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί φοβούνται την κοινωνική κατακραυγή.”

• Το δε 2013 θεωρούσατε λίγα τα 300 εκ. € για την πώληση της ‘ΤΡΑΙΝΟΣΕ’ και σήμερα θεωρείτε επαρκή τα 45 εκ. €!

• Οφείλετε προς τον ελληνικό λαό μια απάντηση, μια αιτιολόγηση για τη μεταστροφή σας.

• Όπως οφείλετε μια απάντηση για την Ειδομένη, όπου ανεχόμενοι επί μήνες κλειστή τη σιδηροδρομική διάβαση κάνατε ένα αναπάντεχο δώρο σε ανταγωνίστριες χώρες.

• Αντίστοιχη, ακατανόητη ανοχή δείχνετε και σ’ όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζω ότι βουλευτές μας έκαναν παράσταση για να προλάβουν το κακό, αλλά εις μάτην.

• Κατά την Κυβέρνηση, η κατάσταση είναι “υπό έλεγχο”.Όπως είναι και στα Εξάρχεια; Άνθρωποι δολοφονούνται, άλλοι παρελαύνουν με όπλα, υπηρεσίες και επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την περιοχή κι οι κάτοικοι, αβοήθητοι, τρέχουν στο Δήμαρχο.

• Η κατάσταση, μάλιστα, αυτή επεκτείνεται στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος των κατοίκων και των καταστηματαρχών. Ποιο υπέρτερο έννομο αγαθό επιβάλλει στο κράτος να υποχωρεί και να ανέχεται π.χ. να καίγονται τρόλεϊ στην Πατησίων;

• Τουλάχιστον από χθες μας επιτρέπεται πια μια μικρή αισιοδοξία, διότι σε σχέση με τον εκλογικό νόμο, η Κυβέρνηση “έπαιξε τα ρέστα της” και έχασε.

• Ακόμη κι η ομιλία του κ. Πρωθυπουργού είχε ελάχιστο ειρμό, μ’ αποτέλεσμα να καταφεύγει σε επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πρόδηλη η αδυναμία της Κυβέρνησης κaι η ανάγκη να αποχωρήσει για το καλό της χώρας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο