Σημεία ομιλίας επί της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης:

 

• Η συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή είναι προσχηματική.

• Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να ετερο-προσδιορίσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Αρχηγό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να δημιουργήσει ένα πρόπλασμα «εχθρού», έτσι όπως θα τον εξυπηρετούσε να είναι.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη δανειοδότηση των άλλων κομμάτων, ενώ το 2010, ήδη σε κρίση, ζητούσε με επιστολή του τη χορήγηση τραπεζικού δανείου με “όχι αυστηρά χρηματοοικονομικά κριτήρια”.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει σήμερα το διώκτη της διαπλοκής, ενώ είχε ψηφίσει “κατά” στο νόμο για το “βασικό μέτοχο” του 2005 και τις κύριες διατάξεις του για την ονομαστικοποίηση των μετοχών.

• Η σημερινή Κυβέρνηση είναι ένα συνονθύλευμα, αποτελούμενο από ένα “οπορτουνιστικό” κομμάτι που αποσπάστηκε από το ΚΚΕ, τα “ορφανά” του Τσοχατζόπουλου από το παλιό ΠΑΣΟΚ και ένα υπερ-δεξιό λαϊκιστικό κομμάτι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο