Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκδήλωση «Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ» και το βίντεο που προβλήθηκε κατά δημοσιογράφων

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής (κατά την Κύρωση της Συμφωνίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την προώθηση και αμοιβαία προστασία των επενδύσεων), ανέφερε μεταξύ άλλων για τη χθεσινή εκδήλωση «Ένα χρόνος ΣΥΡΙΖΑ» και το βίντεο που προβλήθηκε κατά δημοσιογράφων, ότι η στοχοποίηση λειτουργών του Τύπου δεν βοηθά σε τίποτα.

 

Διερωτήθηκε επίσης «τι ακριβώς εορτάζει ο ΣΥΡΙΖΑ», την στιγμή που «η ελληνική κοινωνία κάθε άλλο παρά εορτάζει». «Πανηγυρίζετε εκτός τόπου και εκτός χρόνου την στιγμή της μέγιστης κρίσης» τόνισε.

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί τον Τύπο, τους δημοσιογράφους και τους κανόνες της Δημοκρατίας. Κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση να αποφύγει μια περιχαράκωση, παριστάνοντας ότι τα στελέχη της αποτελούν τους «καλούς cowboys» – υπερασπιστές του οχυρού Φορτ Τσεγιέν, οι οποίοι πολιορκούνται από τους «κακούς Ινδιάνους».

«Η συνεχής περιχαράκωση και η στοχοποίηση όλων των άλλων ως ‘εχθρών’ δεν βοηθά σε τίποτα τη χώρα, αντίθετα, οι περιστάσεις απαιτούν σύνεση και χαμηλούς τόνους» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο