Αγόρευση κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης για την υπόθεση της ΔΕΠΑ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της ΔΕΠΑ :

 

• Ακούσαμε τους απαντώντες Υπουργούς της Κυβέρνησης να εγκαλούν τη ΝΔ για όξυνση του πολιτικού βίου, ενώ θα έπρεπε σε ήπιους τόνους να οδεύσουμε προς τις εκλογές! Μάλλον όσο περνά ο καιρός η Κυβέρνηση αποκτά βρετανικό χιούμορ.

• Είδαμε για ακόμη μια συζήτηση να εφαρμόζεται η τακτική του κ. Σταθάκη – σχέδιο “Μορφέας”. Δηλαδή αποκοιμίζω τους ερωτώντες με άσχετες απαντήσεις, ώστε το αντικείμενο της συζήτησης να ξεχασθεί, κάθε φορά που η κυβέρνηση έχει βρεγμένη τη φωλιά της.

• Ποια είναι τα δεδομένα: Το 2014, επί των ημερών της “αιμοσταγούς” διακυβέρνησης των “διαπλεκομένων”, αποφασίζεται η διακοπή της πίστωσης προς την εταιρεία λιπασμάτων ELFE ΑΒΒΕ και από την Αρχή για το ξέπλυμα η δέσμευση των ακινήτων της. Μετά τις εκλογές, επί των ημερών, πια, της “φιλολαϊκής” κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο διοριζόμενος διευθύνων σύμβουλος αποφασίζει να ζητήσει τα χρωστούμενα και ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα να προχωρήσει στη δέσμευση των ακινήτων της εταιρείας. Ω του θαύματος αντικαθίστανται και οι δύο. Και – ω του θαύματος – επιλέγεται ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, ως διαχειριστής των χρημάτων μιας δημόσιας εταιρείας, ποιος; Ο μέχρι πρότινος διευθυντής της ELFE,  του μεγάλου, δηλαδή οφειλέτη της ΔΕΠΑ!

• Εν τω μεταξύ, πάντα επί των ημερών της “φιλολαϊκής” σας κυβέρνησης, το χρέος της εταιρείας έναντι της ΔΕΠΑ από 75 εκ. φθάνει στα 122 εκ. €. Και παράλληλα το ενεργητικό της ELFE περνά σε κυπριακές εταιρείες του αυτού επιχειρηματία: ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ κλπ., γνωστά ονόματα, μεγάλες επιχειρήσεις, που με δικές τους επιταγές έξι μηνών θα εξοφλούν το χρέος που εν τω μεταξύ διογκώνεται.

• Χρηστή, χρηστότατη διαχείριση! Πράγματι, γιατί ενοχλούμε τον κ. Σταθάκη για όλα αυτά;

• Κάποια στιγμή βέβαια εισβάλλει στην εταιρεία η Οικονομική Αστυνομία και τότε ενεργοποιείται η Κυβέρνηση: Αποπέμπεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Κιτσάκος, που διώκεται από τη Δικαιοσύνη και δημόσια κατονομάζει έξι υπουργούς της κυβέρνησης που του έλεγαν να κάνει!

• Απορείτε, μετά απ’ όλα αυτά, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, γιατί βρισκόμαστε εδώ και γιατί σας ενοχλούμε μεσημεριάτικα. Αυτή είναι η αντιμετώπιση του δημοσίου χρήματος από την κυβέρνησή σας! Επιτρέψατε σε μια ιδιωτική εταιρεία, την ELFE, μεγαλο-οφειλέτη μιας δημόσιας εταιρείας, της ΔΕΠΑ, να “διορίσει” τον διευθύνοντα σύμβουλο του πιστωτή της!

• Υπάρχουν όρια ηθικής και λογικής και τα έχετε αμφότερα καταφανώς υπερβεί.

Μετάβαση στο περιεχόμενο