Αγόρευση κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, με θέμα: «Ο Σύριζα μετέτρεψε τη ΔΕΗ από αναπτυξιακό πυλώνα σε συστημικό κίνδυνο για την Ελληνική Οικονομία»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, με θέμα: «Ο Σύριζα μετέτρεψε τη ΔΕΗ από αναπτυξιακό πυλώνα σε συστημικό κίνδυνο για την Ελληνική Οικονομία»:

 

• Ο Υπουργός μας παρουσίασε μια κατάσταση ειδυλλιακή, ενώ στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουμε πως η ΔΕΗ έχει χάσει το 84% της χρηματιστηριακής αξίας της.

• Επιχαίρετε για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας σε ΒΒΒ, ενώ προηγουμένως την είχατε καταποντίσει σε CCC-.

• Έρχεσθε και μας λέτε για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, όταν βρήκατε το έργο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι αυτό που κάνατε ήταν να καθυστερήσετε την ολοκλήρωσή του. Ποιος ευθύνεται, περαιτέρω, για την εκκρεμότητα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης;

• Μετά από τέσσερα χρόνια δικής σας απραξίας, δεν βρήκατε τάχα σχεδιασμό και έκανε σχεδιασμό η Κυβέρνησή σας. Να φαντασθούμε δηλαδή πόσο ακόμη χειρότερα θα τα είχατε πάει, αν δεν είχατε κάνει και τον σχεδιασμό αυτό!

• Έχετε μια συνεχή πολιτική αμφιθυμία. Επαίρεσθε για την πώληση του ποσοστού 66% του ΔΕΣΦΑ, ενώ ως αντιπολίτευση καταγγέλλατε τις αποκρατικοποιήσεις.

• Τελειώνει ο καιρός σας κι οφείλετε να δώσετε απαντήσεις. Απαντήσεις που αντί να δώσετε, αναβάλλετε ή επιφυλάσσεσθε να δώσετε σε συνέχειες, λες και πρόκειται για τηλεοπτικό σήριαλ. Το θέμα της ΔΕΠΑ έχει γίνει σε σειρές, το έχουμε κάνει Netflix!

• Για το ζήτημα της ΔΕΠΑ και του επικεφαλής που εσείς ορίσατε και διώκεται για κακουργηματική απιστία, μας είπατε ότι θα μας απαντήσετε την επόμενη εβδομάδα.

• Ήρεμα ο κ. Υπουργός αντιπαρέρχεται τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος!

• Για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων, όπου η σοσιαλιστική σας κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να αναλάβει τις μισές ζημιές του ιδιώτη και έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιδράσει, ποια είναι η εξήγησή σας;

• Ποια είναι η εξήγησή σας για το θέμα της παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’. Η σοσιαλιστική σας κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, κινείτο να υπογράψει την παραχώρηση με τίμημα περίπου επτακόσια εκατομμύρια ευρώ μικρότερο από αυτό που τελικά δέχθηκε ο παραχωρησιούχος να δώσει – μετά από την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεώρησε το αρχικό τίμημα εξαιρετικά μικρό.

• Ο καιρός τελειώνει κι όταν σας το υπενθυμίζουμε, σπεύδετε να διαβεβαιώσετε ότι θα παραμείνετε ως τον Οκτώβριο του 2019. Είστε τόσο λαοπρόβλητοι, έχετε τόση εμπιστοσύνη στην αξιολόγηση που σας επιφυλάσσουν οι πολίτες, ώστε το μόνο που σκέφτεστε είναι να μείνετε ως τον Οκτώβριο.

• Δεν θα αντέξετε ως τον Οκτώβριο. Χρησιμοποιείστε λοιπόν όσο χρόνο σας μένει για να περισώσετε, όσο μπορείτε, την υστεροφημία σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο