Αγόρευση κατά τη συζήτηση επί των δύο σχεδίων νόμου κυρώσεως διεθνών συμβάσεων αρμοδιότητας του ΥΕΘΑ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των δύο σχεδίων νόμου κυρώσεως διεθνών συμβάσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

 

• Δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε ως απολύτως απαράδεκτη την τουρκική ανακοίνωση για το καθεστώς των Ιμίων. Σε τέτοιες συγκυρίες απαιτείται εθνική ομοψυχία και εθνική υπευθυνότητα και η παράταξη της οποίας έχω την τιμή να είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και έχει δώσει και θα δώσει δείγματα αυτής της συμπεριφοράς.

• Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για την κυβέρνηση και τη διαχείριση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, αλλά νομίζω ότι η συγκυρία είναι τέτοια που μας επιβάλλει την απόλυτη εθνική ομοψυχία.

• Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε από το Καστελόριζο την «καθαρή έξοδο» από το Μνημόνιο, όταν συζητείται η άμεση εφαρμογή της μείωσης του αφορολογήτου, πέραν των περικοπών στις συντάξεις. Αν έχουμε «καθαρή έξοδο», τότε αυτά είναι επιλογές της κυβέρνησης, θέλει και τα κάνει.

• Για μια ακόμη φορά εισάγονται κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής εκπρόθεσμες και άσχετες τροπολογίες και μάλιστα σε νομοθετήματα κυρώσεως διεθνών συμβάσεων, όπου δεν θα έπρεπε να υπήρχαν καθόλου τροπολογίες.

• Η κυβέρνηση ακολουθεί μια αντικανονική πρακτική, έχει καταθέσει ακόμη και σε κύρωση σύμβασης με το Ισραήλ, τροπολογία για την ΕΡΤ!

• Το Προεδρείο οφείλει να τηρήσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο