Αγόρευση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις»

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα το μεσημέρι, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις»:

 

• Με το παρόν σ.ν. εναρμονίζεται κατ’ αρχάς η εθνική νομοθεσία προς τη νέα ευρωπαϊκή Οδηγία για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων. Για τα ειδικότερα ζητήματα της Οδηγίας τοποθετήθηκε ο Εισηγητής μας, κ. Φορτσάκης.

• Σήμερα, όπως γνωρίζετε, γιορτάζει ο Γρηγόρης και η Μαργαρίτα, είμαι σίγουρος ότι θα απευθύνετε τις σχετικές ευχές. Έχει όμως επέτειο και η κυβέρνησή σας, τρία χρόνια από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Ποτέ άλλοτε δεν παραστήκαμε σε σιωπηρότερη επέτειο. Κάτι θέλετε να κρύψετε ή κάτι θέλετε να ξεχάσετε.

• Βεβαία, και να θέλουμε, δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε εμείς: 100 δις ευρώ ζημία από τη ‘διαπραγμάτευση’ του πρώτου επταμήνου του 2015. 43 δις ευρώ χάθηκαν από το τραπεζικό σύστημα. 30 δισ. ευρώ απώλεια εισοδήματος για τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω της ύφεσης, αντί της ανάπτυξης, για το 2015 και μετά. Αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 25 δισ. αντί μείωσης. Αύξηση των φορέων του Δημοσίου. Μόνο στο γραφείο του Πρωθυπουργού υπάρχουν 42 δομές και ετήσιο κόστος μισθοδοσίας είναι σχεδόν 2,5 εκ. ευρώ.

• Η μόνη χρήσιμη ευχή θα ήταν, επομένως, να αποχωρήσετε το γρηγορότερο δυνατό από την κυβέρνηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο