Άρθρο για την 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα Political

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί κάθε χρονιά έναν θεσμό-ορόσημο για την ελληνική οικονομία, όπως και για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας.

Το γεγονός ότι στην 86η διοργάνωση της ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω και της στρατηγικής σχέσης που έχουμε οικοδομήσει με τη φίλη χώρα της Μέσης Ανατολής σε όλους τους τομείς.
Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω την Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σχετικά με την συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα, η οποία κυρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τη Βουλή των Ελλήνων. Μία Συμφωνία η οποία περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής και αποδεικνύει εμπράκτως την κοινή δέσμευση των κρατών μας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η 86η ΔΕΘ αποτελεί επίσης μία ακόμη ευκαιρία για την οικονομική διπλωματία της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση των εξαγωγών. Το Υπουργείο Εξωτερικών συμμετέχει ενεργά διά της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, σε συνεργασία με την Enterprise Greece (EG) και την Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων (ECG),τόσο με περίπτερο όσο και με σειρά εκδηλώσεων. Χθες, άλλωστε, (Παρασκευή 8/9) διεξήχθη η 2η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας στη Θεσσαλονίκη, επ’ ευκαιρία της ΔΕΘ, υπό τον αρμόδιο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη.

Παράλληλα όμως, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί μία ευκαιρία για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να αφουγκρασθεί τους προβληματισμούς των παραγωγικών τάξεων, εν μέσω μίας κρίσιμης διεθνούς συγκυρίας, ιδίως στον τομέα της ενέργειας.
Αλλά είναι και μία ευκαιρία επίσης για την Κυβέρνηση προκειμένου να αποδείξει και πάλι εμπράκτως ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα, με μέριμνα για τον αδύναμο. Ένα κόμμα που συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή, αλλά και μία Κυβέρνηση που διαχειρίζεται επιτυχώς μία ακόμη εξωγενή κρίση.

Υπό αυτό το πρίσμα είμαι βέβαιος ότι η παρουσία του Πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ θα αποτελέσει την αφετηρία για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του επόμενου χρόνου και τη συνέχιση του έργου της Κυβέρνησης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο