Άρθρο στην εφημερίδα «Δημοκρατία» για το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Η πατρίδα σήμερα βιώνει μέγιστο υπαρξιακό κίνδυνο, όχι μόνο λόγω της εξαετούς οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω των τεραστίων λαθών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πολλούς τομείς (στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, στις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, στη δημόσια ασφάλεια, στην Παιδεία κ.α).

Υπό αυτές τις συνθήκες για τη χώρα, το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να αποτελέσει ορόσημο για την παράταξη, όχι μόνο για την οργανωτική της ανασυγκρότηση, αλλά και για την απαρχή μία νέας σχέσης της με την κοινωνία και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πολιτικού λόγου που θα την καταστήσει πλειοψηφικό ρεύμα.

Σήμερα, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να απευθυνθούμε με ειλικρίνεια στις κοινωνικές ομάδες που απομάκρυνε η φορολογική μας πολιτική. Να διατυπώσουμε μία εφαρμόσιμη πρόταση προς τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Οφείλουμε όμως παράλληλα να εκφράσουμε τις λαϊκές τάξεις και να τις πείσουμε ότι εμείς είμαστε η μόνη τους ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Πρωτίστως όμως οφείλουμε να παρουσιάσουμε μία πρόταση για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα την επόμενη ημέρα μετά τα Μνημόνια και να πείσουμε τους πολίτες ότι εμείς θα βγάλουμε οριστικά την χώρα από την κρίση, πράττοντας το εθνικό μας καθήκον για μία ακόμη φορά».

Μετάβαση στο περιεχόμενο