Άρθρο στην εφημερίδα Παραπολιτικά : Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα που στηρίζει τους αδύναμους

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με προμετωπίδα το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» και αποχωρεί με τεράστια ερωτήματα να αιωρούνται σχετικά με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Από τον τρόπο με τον οποίο διασπάθισε τα κονδύλια του Μεταναστευτικού και τη μεταβίβαση με αδιαφανείς διαδικασίες ακινήτων του Δημοσίου στην ΕΤΑΔ, μέχρι την απροκάλυπτη εξυπηρέτηση με σειρά χαριστικών τροπολογιών συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και τις αλληλοκαταγγελίες και αλληλομηνύσεις πρώην Υπουργών της για υπεξαίρεση δημοσίων κονδυλίων και χρηματισμό, το «ηθικό πλεονέκτημα» δεν υφίσταται ως έννοια πλέον.

Δεν είναι όμως η οικονομική διαχείριση το μοναδικό προβληματικό σημείο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η απώλεια 102 ανθρωπίνων ζωών στο Μάτι, χωρίς ουδείς να αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να υποστηρίζει σε πρόσφατη συνέντευξη ότι δεν τον είχαν… ενημερώσει την ώρα της γνωστής σύσκεψης σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, η εξυπηρέτηση συγγενών και ημετέρων τις τελευταίες ημέρες της λειτουργίας της Βουλής, ακόμη και η αλόγιστη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, με την οποία καθίσταται ευχερέστερη η αποφυλάκιση εγκληματιών και τρομοκρατών, συνθέτουν το σκηνικό μιας αλλοπρόσαλλης διακυβέρνησης.

Παρότι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε το μέλλον της χώρας, οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε αυταπάτες.
Πιστεύουμε στο μέλλον και πιστεύουμε ότι μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε δίκαιη ισχυρή ανάπτυξη. Γιατί, όπως ρητά έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα περιορίσουμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές και θα αξιοποιήσουμε πλήρως τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να εισρεύσουν κεφάλαια και να γίνουν επενδύσεις.

Πιστεύουμε στην δύναμη της ελεύθερης οικονομίας, στη δύναμη του ελεύθερου ανθρώπου. Πιστεύουμε στη συνεργασία του Κράτους, της αγοράς και της κοινωνίας. Πιστεύουμε στη λειτουργία των θεσμών ανεξάρτητα από τα κόμματα.

Πιστεύουμε στα θεσμικά αντίβαρα, στον σεβασμό της Δικαιοσύνης, στην αυθεντία του Κράτους Δικαίου, στο συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη για ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του.

Εμείς δεν αγκαλιάζουμε τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη, όταν βγαίνουν με άδειες από τις φυλακές. Αγκαλιάζουμε τη μάνα του Θάνου Αξαρλιάν, όταν κάνει το μνημόσυνο του αδικοχαμένου παιδιού της και κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, όπως και όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας.

Πιστεύουμε στην ειλικρίνεια απέναντι στη νέα γενιά των Ελλήνων, στις ευκαιρίες που τους οφείλουμε, στη στήριξη της καινοτομίας. Πάνω από όλα, πιστεύουμε στην εθνική συμφιλίωση και ομοψυχία. Και πιστεύουμε πως η διακυβέρνηση της χώρας είναι ευθύνη, όχι τρόπαιο για κομματική εκμετάλλευση.

Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα που στηρίζει τους αδύναμους. Το κόμμα του μεσαίου χώρου, όχι των άκρων. Το κόμμα των πλειοψηφιών, το κόμμα των πατριωτών, όχι των εθνικιστών.

Το κόμμα που θέλει να εκφράσει τις ελπίδες όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Και έχουμε την εδραία πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε. Με την στήριξη των πολιτών, στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα αλλάζει σελίδα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο