Άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα»

To αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου συνιστά μία ευθεία καταδίκη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Στο αίτημα του Πρωθυπουργού προς το εκλογικό σώμα για ψήφο εμπιστοσύνης, οι πολίτες απάντησαν με την ψήφο αποδοκιμασίας των πεπραγμένων του και με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με εξαιρετικά μεγάλη μάλιστα διαφορά. Οι πολίτες αποδοκίμασαν τον διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, την ανερμάτιστη οικονομική πολιτική, την παροιμιώδη διαχειριστική ανεπάρκεια, την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων με μικροκομματικό κίνητρο, την εξυπηρέτηση των ημετέρων, το χάος στη δημόσια ασφάλεια και στο μεταναστευτικό, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς.

Οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη επίσης σε μια Κυβέρνηση που είχε το θράσος – αφού προηγουμένως προκάλεσε μία μεγάλη πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων με τη μείωση των εισοδημάτων τους – να προσβάλει τη νοημοσύνη τους, με τη ρουσφετολογική παροχολογία των τελευταίων εβδομάδων.

Όπως αποδείχθηκε από την ετυμηγορία τους, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, «η Ελλάδα των πολλών» κατά την ορολογία του κ. Τσίπρα, δεν έχει αυταπάτες, ούτε εξαπατάται πλέον από ένα κόμμα που οδήγησε σε μια μεγάλη περιπέτεια τη χώρα τα τελευταία χρόνια και το οποίο υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα για να μην πράξει τίποτα.

Η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ μόνο μία λογική συνέχεια μπορεί να έχει, στο συντομότερο κατά το Σύνταγμα χρόνο: Την ολοκλήρωση της πολιτικής αλλαγής, με την ψήφο των πολιτών στις εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο. Η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει άμεσα σελίδα και με μία νέα Κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο