Άρθρο στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχήθηκε στην εξουσία τάζοντας στους πάντες τα πάντα, επικαλούμενος μια κοινωνικά δίκαιη πολιτική, με την εκλογική μεγέθυνσή του να είναι απότοκο της οικονομικής κρίσης. Αποχωρεί από τη διακυβέρνηση της χώρας έχοντας αφήσει πίσω του τεράστια προβλήματα σε όλους τους τομείς, μεγάλες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις για τη μεσαία τάξη και ζητήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης για τα ασθενέστερα στρώματα

Το γεγονός ότι τα ποσοστά της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, παρέμειναν σε επίπεδα Βουλγαρίας – Ρουμανίας και το 2018, είναι ενδεικτικό των αποτελεσμάτων της διακυβέρνησής του, παρά τους… πανηγυρισμούς για την ψευδεπίγραφη «έξοδο από την κρίση». Πρόκειται για μία διακυβέρνηση που κατέστησε την Ελλάδα την πρώτη μεταλαϊκιστική κοινωνία στην Ευρώπη και κατέρριψε τους επί δεκαετίες μύθους της Αριστεράς.

Η μοναδική αρχή που τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν αυτή της εξυπηρέτησης ημετέρων, όπως απέδειξαν οι διορισμοί συγγενών και φίλων ακόμη και τα τελευταία 24ωρα κατά τα οποία παρέμεινε ανοιχτή η Βουλή, παρά την κατακραυγή της κοινής γνώμης. Επρόκειτο για μία ακόμη μαύρη απόχρωση που ήρθε να προστεθεί στο έρεβος ασυναρτησίας της κυβερνητικής θητείας.

Αυτή η Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι ομιλά εξ ονόματος «των πολλών» και κατά των «λίγων», που κατ’ αυτήν εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, επέφερε τα παρακάτω, μεταξύ άλλων, αποτελέσματα, με τη «δίκαιη» πολιτική της:

• Κατασχέσεις σε 1. 250. 000 πολίτες
• Ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία που ξεπερνούν τα 104 δισ. ευρώ
• Πάνω από 100.000 κλειστά βιβλία ελεύθερων επαγγελματιών.
• 27 νέους φόρους
• 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων

Πρόκειται για μία πολιτική που ισοπέδωσε τους πάντες και ακόμη περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει να υποστηρίζει ότι η επιλογή αυτή ήταν «δίκαιη και έγινε πράξη», σύμφωνα με το δόγμα του σουρεαλιστικού νέο-μαρξισμού που πρεσβεύει και το οποίο βιώσαμε επί πέντε σχεδόν χρόνια.

Ειδικά για την υπερφορολόγηση, τον μόνιμο παρονομαστή της οικονομικής πολιτικής της απερχόμενης Κυβέρνησης, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η χώρα μας έχει από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη για τις επιχειρήσεις και σίγουρα τους υψηλότερους στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη που φθάνουν το 39,65% (συντελεστές κερδών και μερισμάτων).

Βυθισμένη στον ερασιτεχνισμό της, η απερχόμενη Κυβέρνηση θεώρησε μάλιστα «θρίαμβο» την υπέρβαση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος! Δεν σταματά όμως στην οικονομία η τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η ζημιά στο σύνολο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας είναι πολύ μεγάλη, σε κάθε τομέα: Στην Υγεία, στην Παιδεία, στη Δημόσια Ασφάλεια, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Εξωτερική Πολιτική.

Η ζημιά δε που προκάλεσε στους θεσμούς, στη Δικαιοσύνη, στις Ανεξάρτητες Αρχές, στο ίδιο το Κοινοβούλιο, στη λειτουργία της Δημοκρατίας, είναι ασύλληπτη. Και επειδή η ελληνική κοινωνία έχει βάρβαρα εξαπατηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε ξεκάθαρα να γνωρίζει τι πρεσβεύει σε αντιδιαστολή η Νέα Δημοκρατία, η οποία φιλοδοξεί να είναι η νέα Κυβέρνηση του τόπου.

Εμείς πιστεύουμε στην δύναμη της ελεύθερης οικονομίας, στη δύναμη του ελεύθερου ανθρώπου, στη συνάρθρωση του Κράτους, της αγοράς και της κοινωνίας, στην ατομική συνείδηση και ευθύνη. Πιστεύουμε στον ορθολογισμό, στην ανεκτικότητα, στον πλουραλισμό των απόψεων, στην πολιτική ευπρέπεια, στον κριτικό λόγο, στο μέτρο, στην κοινωνική ευαισθησία, στη στήριξη και λειτουργία των θεσμών, χωρίς τους οποίους η Δημοκρατία δεν υπάρχει, στα θεσμικά αντίβαρα, στον σεβασμό της Δικαιοσύνης, στην αυθεντία και την εμβάθυνση του Κράτους Δικαίου, στο δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια. Πιστεύουμε στην ειλικρίνεια απέναντι στη νέα γενιά των Ελλήνων και στις ευκαιρίες που οφείλουμε να της προσφέρουμε.

Στεκόμαστε απέναντι στον λαϊκισμό και το ψέμα, απέναντι στη διάβρωση των θεσμών, απέναντι στην απόπειρα άλωσης του κρατικού μηχανισμού, απέναντι στη ρηχή ηθικολογία και στις πολιτικές τερατογεννέσεις.

Στεκόμαστε, επίσης, απέναντι στις διλημματικές ψευδεπίγραφες υπεραπλουστεύσεις, απέναντι στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής και απέναντι στον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας.

Πιστεύουμε πάνω απ’ όλα στην εθνική ενότητα και τη σύνθεση. Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μία δίκαιη διακυβέρνηση, χωρίς ταξικό πρόσημο, διχαστική λογική και ρητορική μίσους.

Απευθυνόμαστε με σεβασμό, με την εμπειρία που αποκτήσαμε από τα σφάλματα του παρελθόντος, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ό,τι κι αν ψήφισαν.

Τους καλούμε να είναι συμπαραστάτες και σύμμαχοι στη μάχη για πρόοδο και προκοπή της πατρίδας μας, με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου.

Προτάσσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης και με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τη χώρα στην επόμενη μέρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο