Χαιρετισμός στο γεύμα που παρέθεσαν ομογενειακές οργανώσεις του Καναδά

Αγαπητή Mélanie, κυρία Υπουργέ, κατ’ αρχάς, θα σας απαλλάξω από τον κόπο να με ακούσετε να μιλάω στα γαλλικά, με την πολύ καλή γαλλική προφορά μου. Με την άδειά σας, θα μιλήσω μόνο στα αγγλικά.

Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι σήμερα στον Καναδά, στο Μόντρεαλ, μετά τις γόνιμες συζητήσεις που είχαμε με τη Mélanie. Δεν ανταποδίδω απλώς μια φιλοφρόνηση λέγοντας δημόσια ενώπιόν σας αυτό που είναι γνωστό τοις πάσι, όχι μόνο στον Καναδά, αλλά στο ΝΑΤΟ και σε όλη την Ευρώπη: ότι η Mélanie είναι μια πολλά υποσχόμενη νέα Υπουργός Εξωτερικών που θα διαπρέψει τα επόμενα χρόνια. Σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, θα τη βλέπουμε ανά τον κόσμο όλο και πιο συχνά να διαμορφώνει πολιτική και να εξηγεί τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση των γεωπολιτικών προκλήσεων στις μέρες μας. Ήταν λοιπόν μεγάλη τιμή για μένα να επισκεφθώ πρώτα απ’ όλα την Οττάβα, να ακούσω την Υπουργό και να κατανοήσω τις απόψεις της, τις απόψεις της καναδικής κυβέρνησης και της καναδικής κοινωνίας.

Είμαι επίσης, πολύ περήφανος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην ελληνική κοινότητα, ανάμεσα στους συμπατριώτες μου, και μπορώ να δω πώς οι δύο κόσμοι, ο καναδικός και ο ελληνικός, συνδυάζονται γύρω από τις ίδιες αξίες, γύρω από τις ίδιες αρχές. Θα ήθελα δε, να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ που μας φιλοξενείτε εδώ σήμερα. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ μαζί σας και ελπίζω ότι θα μου δοθούν πολλές ευκαιρίες να επιστρέψω και παρακαλώ επιτρέψτε μου να υποσχεθώ ότι θα φέρω μαζί μου τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο