“Χρειάζεται μια νέα Κυβέρνηση για να προχωρήσει το έργο των φραγμάτων”

Ο Βουλευτής Κέρκυρας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με την κατάτμηση του έργου των φραγμάτων δήλωσε:

«Για τον τεμαχισμό του έργου κανείς δεν θα είχε αντίρρηση όταν όλο το έργο εδημοπρατείτο συγχρόνως. Εκείνο που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι αποκόπτονται δύο μικρά κομμάτια και το σύνολο του έργου μένει σ’ αυτή τη φάση στο κενό, χωρίς ακόμη να έχει σταλεί o φάκελος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άρα αν προσθέσουμε το γεγονός ότι αυτό αποφασίστηκε εν κρυπτώ σε μια «σύσκεψη» που μετείχε προφανώς μόνο η κα Γκερέκου, χωρίς κανείς άλλος να ενημερωθεί ή να ερωτηθεί σχετικά δημιουργούν ένα πολύ ανησυχητικό πλαίσιο.

Εγώ θέλω να τονίσω ότι από την κυβέρνηση συνεργασίας των 90 ημερών δεν περιμένω να λύσει τέτοια θέματα, άλλωστε μένει ο ίδιος Υπουργός. Από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απ΄ όταν ο κ.Χρυσοχοίδης άρχισε να μην απαντά στα τηλεφωνήματα μου, κατάλαβα παρά πολύ καλά ότι δεν μπορώ να περιμένω κάτι . Αυτό που ελπίζω είναι να γίνουν γρήγορα οι εκλογές και να μπορέσουμε η επόμενη κυβέρνηση, εφ’ όσον είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ, να διασώσει το έργο και να το δημοπρατήσει. Γιατί ειλικρινά αφενός είναι ένα έργο που αφορά τον ίδιο τον τόπο, το μέλλον του και την επίλυση ενός βασικότατου προβλήματος του, αλλά είναι και ένας πολύ απλός τρόπος για να μεταφερθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό χρημάτων στην Κερκυραϊκή οικονομία το οποίο θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τα δημόσια έργα έχουν αυτό το διπλό ρόλο. Πρώτον επιλύουν προβλήματα αλλά δεύτερον μεταφέρουν πόρους στην περιφέρεια κατασκευής τους.

Από τον τρόπο λοιπόν διαχείρισης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η Κέρκυρα έχει διαφυγόντα έσοδα της τάξης των 300 εκ. €. Δεν πιστεύω ότι ο κ.Χρυσοχοίδης έχει τη διάθεση να κάνει κάτι σοβαρό γι’ αυτό το έργο όπως φάνηκε. Άρα το μόνο που μένει είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση δηλαδή να γίνουν εκλογές…»

Μετάβαση στο περιεχόμενο