Διαμορφώνουμε το μέλλον της Ελλάδας με ευρωπαϊκό όραμα και προοπτική

Φίλες και φίλοι,

Οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου είναι ένα κρίσιμο ορόσημο για τη χώρα.
Το αποτέλεσμά τους θα κρίνει αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς την έξοδο από την κρίση, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στον εφιάλτη της αβεβαιότητας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, με την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά και με τη στήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών, κάναμε σημαντικά βήματα μπροστά. Αποτρέψαμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ και τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη.

Η Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, εμφάνισε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα, το οποίο επιστρέφει στους πολίτες ως κοινωνικό μέρισμα. Στηρίζει ένα εκατομμύριο οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας, τους ενστόλους, αλλά και την αγορά, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τον συμψηφισμό του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις κ.ά.

Μετά από 4 χρόνια η χώρα επέστρεψε στις διεθνείς αγορές. Έγινε ένα καθοριστικό βήμα για να κερδίσουμε ξανά την οικονομική μας ανεξαρτησία και να υλοποιήσουμε σταδιακά τη μεγάλη μείωση των φορολογικών συντελεστών, για την οποία έχουμε δεσμευθεί. Έχοντας αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας, διαπραγματευόμαστε με το κεφάλι ψηλά την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της.
Επιπλέον, αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας. Οι πολίτες αισθάνονται πιο ασφαλείς, σε σχέση με πριν.

Είναι βέβαιο ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη πολύ δρόμο. Για να κινηθεί ξανά η οικονομία, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για να διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες. Όμως, το σίγουρο είναι ότι τα χειρότερα είναι πια πίσω μας. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση. Έχει σταθεροποιηθεί. Έχει αρχίσει και πάλι να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.
Αυτή την πορεία πρέπει τώρα να τη διασφαλίσουμε.

Η προσπάθεια που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη για να τη διακινδυνεύσουμε, στα χέρια όσων εξακολουθούν να στοιχηματίζουν στην καταστροφή της χώρας. Στα χέρια όσων δεν μπορούν ούτε καν να πουν ξεκάθαρα αν θέλουν ή όχι να μείνουμε στο ευρώ.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ενωμένη Ευρώπη. Είναι η ίδια παράταξη που εγγυήθηκε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, τριάντα χρόνια μετά, όταν αυτό τέθηκε σε κίνδυνο. Και είναι η ίδια παράταξη που με τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να οδηγήσει τώρα την Ελλάδα μπροστά, με υπεύθυνα και ασφαλή βήματα.

Τώρα, είναι η στιγμή να αποφασίσουμε. Θα προστατέψουμε τη σταθερότητα που με τόσες θυσίες πετύχαμε; Ή θα αφήσουμε τη χώρα να επιστρέψει και πάλι στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια για το αύριο;

Σας καλώ να δώσουμε αυτή την απάντηση μαζί, στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Σας καλώ να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία.

Νίκος Δένδιας
Υπουργός Δημόσιας Τάξης
Βουλευτής Νομού Κέρκυρας

Μετάβαση στο περιεχόμενο