Δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, Alassane Dramane Ouattara

Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο. Παρακαλώ επιτρέψτε μου να πω ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Ακτή Ελεφαντοστού και είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη θερμή υποδοχή.

Κύριο θέμα της συζήτησής μου με τον Πρόεδρο ήταν η προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ των δύο χωρών μας. Σχεδόν δε, υπεισήλθαμε σε λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομική παρουσία στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μια χώρα που διανύει θεαματική πορεία, και εξελίσσεται σε ισχυρό παράγοντα στην περιοχή. Θα επιθυμούσαμε δε, οι ελληνικές εταιρείες να είναι παρούσες και να επενδύσουν σε αυτή τη χώρα.

Είχα επίσης, την τιμή να του επιδώσω πρόσκληση της Προέδρου Κ. Σακελλαροπούλου για να επισκεφθεί την Ελλάδα αλλά και να του μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανυπομονώ δε, για τις συζητήσεις μου με την Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να υπεισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας.

Επίσης, θα ήθελα να ενημερωθώ από τους συνομιλητές μου για την κατάσταση στην περιοχή, για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. Και επίσης να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των 49 στρατιωτών από το Μάλι τις τελευταίες ημέρες.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο