Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 05 Ιουνίου, ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.Θέλω να τονίσω ότι σκοπός μας πρέπει να είναι κάθε μέρα να είναι μέρα περιβάλλοντος.

Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει όλοι να διαμορφώσουμε υψηλή οικολογική συνείδηση και ευαισθησία.Η Ελλάδα έχει ένα απαράμιλλο φυσικό και πνευματικό πλούτο: το περιβάλλον και τον πολιτισμό. 

Αυτόν τον πλούτο έχουμε χρέος να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές προστατευμένο και αναβαθμισμένο.Η Βουλή των Ελλήνων για την προώθηση πολιτικών στον τομέα του Περιβάλλοντος, συγκρότησε για πρώτη φορά την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.

Ως μέλος αυτής της Επιτροπής, θα εργασθώ και θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για την διαμόρφωση πολιτικών και προγραμμάτων που θα προάγουν και θα προστατεύουν το περιβάλλον. Ωστόσο, καμία πολιτική δεν μπορεί να επιτύχει εάν δεν υπάρχει ταυτόχρονα η δραστηριοποίηση και ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η υποκίνησή της στην ανάληψη πρωτοβουλιών.

Καμία πολιτική δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν δεν βοηθήσουμε όλοι μας.Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια, λίγοι καταλάβαιναν πραγματικά πόσο σημαντική είναι η περιβαλλοντική πολιτική μιας κυβέρνησης.Ο άνθρωπος συνειδητοποίησε έστω κάπως αργά, ότι δεν είναι κάτι ξεχωριστό από το περιβάλλον αλλά αναπόσπαστο μέρος αυτού.

Σήμερα η αειφόρος προστασία του περιβάλλοντος αναγνωρίζεται ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.Η περιβαλλοντική πολιτική της Νέας Διακυβέρνησης εντάσσεται αρμονικά σε όλους τους επιμέρους τομείς της Κυβερνητικής πολιτικής (οικονομία, αγροτικός τομέας, τουρισμός, κ.λ.π.)

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί με τους πολίτες μια νέα νοοτροπία σεβασμού του περιβάλλοντος, μια νέα αντίληψη για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, έναν νέο κώδικα που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας και βελτιώνει την καθημερινότητά μας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο