Δήλωση κατά τη συνάντηση με Aντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας για την Ευρωπαϊκή και την Ευρω-ατλαντική Ολοκλήρωση, Olga Stefanishyna

Σας ευχαριστώ πολύ που με δεχτήκατε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ήρθα εδώ για να επαναλάβω την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και να αναδείξω τη στενή σχέση που έχουμε με την Οδησσό, με το παρελθόν της, και επιτρέψτε μου να εκφράσω την ελπίδα, με το μέλλον της.

Διότι, αυτό που είναι βέβαιο, ακόμα και μέσα από τον καπνό των βομβών σήμερα, είναι ότι η Οδησσός θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι ότι θα γίνουμε μέρος αυτού του μέλλοντος βοηθώντας σας να ανοικοδομήσετε αυτή την πόλη και να την κάνετε ακόμα πιο όμορφη, ακόμα καλύτερη.

Επιτρέψτε μου να πω, ως τελευταία παρατήρηση, ότι συγκινήθηκα πολύ. Επισκέφτηκα το κτίριο της Φιλικής Εταιρείας, όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, και το βρήκα όπως το είχα αφήσει τον Ιούλιο. Με όλα τα είδη αποθηκευμένα και προστατευμένα στο υπόγειο. Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν. Εκτιμούμε πολύ το γεγονός ότι προστατεύσατε την κοινή μας κληρονομιά. Δεν μπορώ παρά να ελπίζω τα καλύτερα για εσάς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο