Δήλωση κατά την άφιξη στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ένα ειδικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη λόγω της ύπαρξης εκεί ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 100.000 και πλέον ανθρώπους.

Πέραν τούτου, πρόκειται να ζητήσω από τους ομολόγους μου της Συμμαχίας να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν την Ουκρανία να προστατεύσει την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με ποιον τρόπο; Πώς μπορεί να προστατευτεί η Οδησσός; Πώς μπορούν οι συνάδελφοι στο ΝΑΤΟ να βοηθήσουν σε αυτό;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Είναι πολύ απλό: παρέχοντας στην Ουκρανία τα κατάλληλα μέσα για την προστασία της πόλης. Από την πλευρά τους, το έχουν ήδη ζητήσει. Ήμουν στην Οδησσό πριν από τρεις-τέσσερις μέρες. Είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με Ουκρανούς στην πόλη. Οφείλω να πω ότι είναι διατεθειμένοι και ικανοί να προστατεύσουν την πόλη τους, αρκεί να τους παράσχουμε τα κατάλληλα μέσα. Σας ευχαριστώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο