Δήλωση κατά την έναρξη της συνάντησής μου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ

Κύριε Πρόεδρε, είναι μεγάλη μου χαρά που σας υποδέχομαι σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη σας επίσκεψη στην Αθήνα και λίγους μήνες μετά τη δική μου επίσκεψη στην Αλ Κούμπα στη Λιβύη.

Μαζί μου σήμερα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κώστας Γκιουλέκας, και ο Ειδικός Απεσταλμένος για τη Λιβύη, Πρέσβης κ. Λάζαρης.

Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη στάση την οποία τηρείτε, μία στάση που οδηγεί στην τέλεση αντικειμενικών και αδιάβλητων εκλογών στη Λιβύη. Και κυρίως τη σταθερή σας στάση υπέρ της απομάκρυνσης όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Αυτό το οποίο χρειάζεται, και εσείς το εκπροσωπείτε με τον πιο καθαρό τρόπο, είναι να επιτραπεί στο Λιβυκό λαό να εκφράσει την κυρίαρχη θέλησή του στις εκλογές. Και για να γίνει αυτό πρέπει να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι από το έδαφος της Λιβύης. Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ θερμά για την επίσκεψή σας εδώ και για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχουμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο