Δήλωση κατά την επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης)

Καλησπέρα σας,

Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον παλιό, καλό μου φίλο και συνάδελφο, τον Υπουργό κ. Καλαφάτη, για τη θερμότητα της υποδοχής.

Όπως και ο ίδιος είπε, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω τόσο για το πρόσφατο ταξίδι μου στην Τουρκία, για τους καταστροφικούς σεισμούς, για τη βοήθεια που η χώρα μας επιχειρεί να μεταφέρει για να ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία.

Από εκεί και πέρα, συζητήσαμε για την τεράστια γεωπολιτική σημασία που έχει η Μακεδονία και η Θράκη. Για την, επίσης, προσπάθεια που η Κυβέρνηση καταβάλλει για να αναβαθμίσει αυτό τον γεωπολιτικό ρόλο της πολύ σημαντικής αυτής περιοχής. Θα ήθελα να σας πω ότι είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στη Μακεδονία και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορώ να σας ρωτήσω κάτι; Επειδή όλοι οι Έλληνες, ξέρετε, αν αυτή η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, που εκφράζεται μετά το σεισμό, αν θα διαρκέσει ή αν θα είναι κάτι το οποίο θα εξαλειφθεί.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν θέλω με κανένα τρόπο να συσχετίσω τη βοήθεια που η Ελληνική Κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία -οφείλω να πω ομόθυμα- παρέχει προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο πέρα από το Αιγαίο, είτε στην Τουρκία, είτε στη Συρία, με οποιοδήποτε γεωπολιτικό αποτύπωμα, είτε με οποιαδήποτε προσπάθεια, είτε με οποιαδήποτε διαφορά. Είναι διαφορετικά πράγματα. Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κοινωνία με τη συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει το ήθος το οποίο έχει και πρέπει να μείνουμε εκεί. Ευχαριστούμε πολύ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο