Δήλωση κατά την προσέλευση στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την προσέλευσή του σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, δήλωσε:

«Καλημέρα σας.

Kατ’ αρχάς σήμερα, στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας θα συζητήσουμε για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Επίσης, θα συζητήσουμε για τα ζητήματα ενίσχυσης της Ουκρανίας.

Από εκεί και πέρα, στο περιθώριο της Συνόδου θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω τον Γάλλο ομόλογό μου, Σεμπαστιάν Λεκορνύ (Sébastien Lecornu).

Νομίζω ότι ο συντονισμός με την Γαλλία, με την οποία έχουμε μία στενή στρατηγική σχέση, είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας.

Ακόμη, θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την προσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία European Sky Shield Initiative, μία πρωτοβουλία της Γερμανίας για την αντιπυραυλική προστασία. Σημειώνω ότι την ίδια μέρα θα προσχωρήσει και η Τουρκία.

Θα έχω επίσης τη δυνατότητα να συναντήσω τον Τούρκο ομόλογό μου. Νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης, η αποφυγή οποιωνδήποτε προκλήσεων, οποιωνδήποτε ενεργειών, μπορεί να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστώ πολύ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο