Δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής μου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi

N. ΔΕΝΔΙΑΣ: Σήμερα το Αμμάν ήταν ο τελευταίος σταθμός μίας πολύ χρήσιμης περιοδείας στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. Είχαμε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό μου όσον αφορά τα ευρύτερα θέματα της περιοχής και τις διμερείς μας σχέσεις και συμφωνήσαμε να συγκληθεί στην Αθήνα, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μετά από αυτές τις επισκέψεις που πραγματοποιήσατε από Δευτέρα, δίνεται από καλύτερη θέση η προσπάθεια της Αθήνας για να ακυρωθεί αυτό το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη; Και ήθελα να ρωτήσω εάν θα υπάρξει και συνέχεια σε πρωτοβουλίες; Σήμερα μάθαμε ότι θα υπάρξει συνάντηση κλιμακίων εμπειρογνωμόνων με την Ιταλία.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω ότι πάντα έχεις το αβαντάζ στη ζωή αν έχεις δίκιο και είσαι με το μέρος της κοινής λογικής. Νομίζω ότι η Τουρκία εδώ έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει. Παρά ταύτα, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και μετριοπάθεια να εξηγούμε τη θέση μας και νομίζω στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με την Ιταλία θα υπάρξει συνέχεια;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Με την Ιταλία προφανώς θα υπάρξει συνέχεια, αναβάλαμε τη συνάντησή μας για να υπάρξει πρώτα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων, να δούμε τα σημεία συγκλίσεων, ίσως κάποιων αποκλίσεων, ώστε να μπορέσουμε σε υπουργικό επίπεδο να τα γεφυρώσουμε και να οδηγήσουμε τις διαπραγματεύσεις σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο